Örebro förlorade hemma igen

Behrn arena har varit en riktig mardröm för motståndarna under en period. Inget lag hade vunnit där sedan Leksand gjorde det i januari. Sedan kom en förlust och när djurgården vann med 3-4 i lördags var det 3:e raka hemmatorsken för Örebro. Vilken scénförändring. Markus Ljung satte 0-1 i boxplay 5 minuter in i matchen och sedan ökade Robin Alvarez på till 0-2 innan 1:a perioden var över. Daniel Brodin gjorde sedan 0-3 innan Örebro kunde reducera. Det var början på en grym upphämtning, för Greg Squires reducerade på nytt och Daniel Viksten satte också 3-3 i 3:e perioden. Ett rejält momentum för hemmalaget där alltså, men Anders Eriksson åkte kort därefter ut för en slashing och då gjorde istället Markus Ljung sitt 2:a mål i matchen och fastställde slutresultatet 3-4. tungt för Örebro, desto bättre för Djurgården, som går förbi just Örebro i tabellen och som nu dessutom bara är 1 poäng bakom LHC på 6:e plats.

Rögle - Frölunda 2-5

Hade Karlskrpna tagit poäng mot Skellefteå, i Skellefteå, då hade det varit en rejäl smäll, men det gjorde man inte. Man lyckades dock hålla ner siffrorna, för när Patrik Sakrisson, Jimmie Eriksson och John Norman hade stänkt in varsitt mål när det bara hade gått 12 minuter, då kändes det som att det skulle rinna iväg, men KHK spottade upp sig. Det räckte inte för poäng, men det stannade ändå "bara" vid 4-2 och man vinner alltså matchens 48 sista minuter med 2-1. Mattias guter stod förövrigt för båda Karlskronamålen.

I Luleå var det jämnt, tills Brynäs fruktade förstaline gav bortalaget ledningen efter 19:17. Anton Rödin satte dit sitt 11:e mål för säsongen. 01:24 in i 2:a perioden kvitterade dock Janne Sandström för hemmalaget. Jesper Ollas gjorde sedan på egen hand 1-2 i boxplay, men Luleå kom tillbaka en gång till innan den 2:a perioden var slut och i 3:e tog man för 1:a gången i matchen ledningen med 3-2, men rödin höll sig framme igen och satte dit sitt 12:e mål för säsongen när han gjorde 3-3 för Brynäs, 12 minuter från slutet. Det stannade dock inte där. För bara 21 sekunder senare smällde Toni Rayala in 4-3 för Luleå och man ökade sedan på till 5-3. Brynäs tog timeout och kröp faktiskt närmre när Anton Rödin gjorde hattrick, men närmre än 5-4 kom man inte och Luleå tog 3 nya poäng. Kanske har man börjat komma igång nu? Man ligger dock "bara" 10:a med sina 26 poäng. Det är dock bara 2 poäng upp till HV. Neråt är det 3 poäng ner till Rögle och sedan ett litet hopp ner till Malmö på 12:e plats med sina 19 poäng. Malmö, som här fick se sig slagna av ett effektivt och skickligt Växjö, där förstalinen återigen spelade en stor roll till den stora segern. firma Kiiskinen/Rosén/Gynge stod för 3 mål, där Rickard Gynge stod för 2 av dem. Joakim Hilding gjorde dessutom 1+1 och kanske är han då inte lika aktuell för Frölunda längre, vilket det ju har pratat om ett tag nu. Noterbart från matchen var också att Stefan Steen vaktade Växjökassen. Han var utlånad till Pantern i någon match förra veckan och imponerade inte alls. Pantern förlorade den matchen, tror det var mot Oskarshamn, men här hade han en räddningsprocent på över 95%.