Modo rasade ihop

Modo fick en drömstart i Gävle i torsdags och hade hela 0-2 efter den 1:a perioden,gjorde sedan 0-3 i boxplay, varefter Brynäs reducerade i samma powerplay. Modo ökade dock på igen till 1-4 och saken såg ganska klar ut, men sedan rasade allt. Daniel Mannberg gjorde 2-4 och kort senare gjorde Nick Johnson 3-4 och Mathias Porseland satte sedan 4-4, 01:19 från paus. Sedan satte man 3 ytterligare mål i 3:e perioden, varav det sista i öppen kasse.

Malmö - Skellefteå 3-4

Växjö har verkligen kommit igång. 5-1 mot Färjestad är inte illa. Riktigt övertygande. Växjös fruktade förstaline var inne på 3 av målen, där Tuomas Kiiskinen stod för 2 av dem och Robert Rosén det 3:e.

HV gjorde en bra hemmamatch, men det räckte ändå inte för att rå på Frölunda. ett starkt Frölunda, som trots att Martin Törnberg gjorde 2-1 för HV drygt 5 minuter in i 2:a perioden, kunde kvittera och sedan avgöra 08:21 in i 3:e perioden. Trots fullsatt i Kinnarp arena och en HV-press mot slutet så höll Lasse Johansson emot och frölunda tig därmed sin 12:e seger i ordinarie matchtid på 15 matcher. Det är respekt!

I Linköping blev det en grinig historia där Nick Sörensens tackling på en djurgårdare väl var det mest uppmärksamade.

Luleå vann borta, tror, om jag inte är helt fel ute, dey bara var lagets 2:a eller rentav 1:a seger på bortais den här säsongen.

Rögle stod för en riktigt, riktigt imponerande vändning mot Örebro. Örebro hade 1-2 efter den 1:a perioden och ökade på till 1-3 i den 2:a. Sedan föll man ihop fullständigt. 22 sekunder in i 3:e perioden gjorde Almen Bibic, ursprungligen från leksand, sitt 1:a SHL-mål. 2 minuter senare satte Jesper Jensen sitt 1:a mål för säsongen när han utjämnade till 3-3. Jack Connolly, som ju inte alls levererade i Leksand i inledningen av förra säsongen, satte minuten senare sitt 5:e mål för säsongen och sedan satte Jordan Smootherman 5-3 och Bibic sitt 2:a SHL-mål när han fastställde slutresultatet 6-3 i öppen kasse.

Det andra Skånelaget, Malmö, gjorde precis tvärtom. Man öppnade riktigt bra mot skellefteå och gjorde först 1-0 i 1:a perioden, sedan 2-0 i 2:a och 3-0 i den 3:e. trots det höll man inte hela vägen. Jimmie Eriksson satte 3-1 i powerplay och sedan gjorde man också 3-2 8 minuter från slutet. Till slut vände man också på steken när Niklas Burström gjorde 3-3 5 minuter från slutet och Andrew Calof minuten senare satte 3-4.