Daladerby

1:a Daladerbyt i Leksand sedan säsongen 2012/13, 2:a Daladerbyt den här säsongen. Det 1:a vann Mora med 2-1 uppe i Mora och här fick man en flygande start. Leksand öppnade bäst, men när Janos Hari, som var tillbaka igen efter sin skada, var för het och drog på sig en utvisning small det bakom Frans Tuohimaa. då hade det bara gått 01:29 av matchen

En riktig kalldusch för de blåvita, men man kom succesivt in i matchen igen och saknade definitivt inte chanserna, men precis som senast i Mora storspelade Jakob Johansson, i kombination med att Leksand inte hade någon spets framåt. det var anfall och chanser, ja, men det var ganska uddlöst. trots 2 powerplay fick man inte in pucken och istället kunde mora göra 0-2 med 18:17 på klockan.

En minst sagt dålig start för Leksand, inte minst med tanke på att man sällan ens gör fler än 2 mål i en match. Innan kvällens match hade man gjort 51 mål på 22 matcher, alltså 2,4 mål i snitt/match. För att vinna här var man alltså redan nu tvungna att göra fler mål än snittet, men det var 40 minuter kvar att spela och mycket kunde hända...

Det var dock Mora som fortsatte att trumma på i 2:a perioden och 0-3 var oeehört nära, men då slängde Tuohimaa ut klubban och stötte undan pucken, något som skulle kunna vara matchavgörande. 0-3 där och uppförsbacken hade blivit väldigt, väldigt brant för Leksand. Faktum var dock att nästa mål skulle bli väldigt, väldigt viktigt i vilket fall. 1-2 och Leksand var med igen, 0-3 och matchen skulle nästan vara stängd.

Mora var också närmst 0-3, då man hade ett skott i stolpen, men inget mål den gången. Man fick också ett powerplay, men den här gången var det fruktlöst och det var fortsatt 0-2, trots att Leksand hade ett friläge kort därefter.

I 3:e perioden trummade Leksand på en del, flyttade upp spele , men Jakob Johansson var riktigt bra, lämnade inga returer och släppte inga puckar förbi sig. detta samtidigt som tiden rann iväg allt mer och mer. Leksand försökte och försökte, men skapade bara ett gäng halvchanser, tills ett slumpmål kom. Viktor Mårtensson tryckte in sitt 2:a mål för säsongen och det var match igen.

Tyvärr kom det lite sent. Bara 4 minuter återstod, men kvitteringen var inte långt bort när Robin Jakobsson fick chansen, men den gode Porsberger stod vänd åt fel håll när han skulle avsluta. Publiken hade dock vaknat till på allvar igen och det var rejält drag i arenan, men tiden tickade upp mot 20:00. Bara 2 minuter kvar, bara 1 minut kvar. 30 sekunder kvar. Leksand plockade Tuohimaa, men kom inte till några avslut, lyckades inte etablera tryck och Mora kunde istället avgöra i öppen kasse.

Tung jävla fucking förlust, igen.

Det är inte mycket som går Leksands väg den här säsongen och nu hade man bara Björklöven att tacka för att man inte är under det nedre sträcket igen, för Löven slog Sundsvall med 5-2, och Sundsvall är därmed kvar under sträcket. Vinner Timrå hemma mot AIK imorgon, vilket väl inte är jättesannolikt, är Leksand dock ändå under det där sträcket.

Man slog visserligen vita hästen förra tisdagen, men sedan har man förlorat viktiga matcher mot både Sundsvall och Mora, lag som ligger precis där Leksand ligger i tabellen. Med andra ord, matcher man inte får förlora. Nej, i nuläget ser det mörkt ut i Leksand...

AIK - Asplöven 3-1

Bofors öppnade i ett rasande tempo hemma i Nobelhallen och missade öppet mål 2 gånger om precis i inledningen av matchen. Man fortsatte dock att trycka på efter det, men givetvis var det då tingsryd som gjorde mål. I 2:a perioden fortsatte man sedan att ånga på och självförtroendet lyste verkligen om Smålandslaget. man var ruskigt effektiva och på 11 skott gjorde man 4 mål i 2:a perioden och hade alltså klara 0-5 efter 2 spelade perioder. Bofors är inget dåligt lag, Nobelhallen är svår att vinna i, men Tingsryd gör det med hela 5-1 till slut och man fortsätter att imponera, enormt mycket.

Björklöven hade 0-0 mot Sundsvall efter den 1:a perioden, men i den 2:a var det lite proppen ur och efter den 2:a stod det 4-1, som blev 5-1 i den 3:e, innan Sundsvall kunde reducera precis i slutskedet av matchen.