Ärdet kört för Karlskrona?

Frågan är om det inte är kört för Karlskrona nu. Visst, det är 31 matcher kvar att spela och mycket kan hända på den tiden, men just nu talar ingenting, ingenting, för att KHK ska undvika kval till våren. Vi pratade om nyckelmatcher mot närmstalagen i tabellen i torsdags och nu ikväll. I torsdags förlorade man med klara 5-2 mot Modo och ikväll vann Malmö ganska kontrollerat med 0-2 nere i Karlskrona. Detta samtidigt som Modo vann mot Djurgården. Det innebär att Karlskrona står kvar på sina 8 poäng, vilket förövrigt är den sämsta inledningen på högstaserien sedan Väsby ssäsongen 1987/88. Alltså t.o.m. sämre än Leksand förra säsongen. Modo är trots segern fortfarande närmst Karlskrona i tabellen, 11 poäng före och Malmö över sträcket är nu hela 14 poäng före. Det är en enorm uppförsbacke för Blekingelaget och som sagt, ingenting, ingenting talar för att Karlskrona ska undvika kval till våren...

Kvällens samtliga resultat:
Karlskrona - Malmö 0-2
Modo - Djurgården 4-2
Rögle - Linköping 1-4
Växjö - Örebro 2-1
Frölunda - Luleå 4-3

LHC gjorde 3 mål i 1:a perioden och sedan var matchen körd. LHC kontrollerade händelserna bra och Rögle var egentligen aldrig nära.

Återigen levererar förstakedjan i Växjö. De stod för båda målen när Växjö tog ytterligare 3 poäng, vilka gör att man på de senaste 11 matcherna nu har tagit 27 poäng, alltså 9/11 vinster. Snacka om att mästarmaskinen har vaknat...

I Göteborg var det en oerhört svängig och underhållande match. Frölunda gick ifrån till 2-0, båda målen med Luleåinblandning. edan reducerade Luleå, också det med Frölundainblandning och sedan satte man också kvitteringen i powerplay, för att därefter också göra 2-3 01:50 från 2:a periodpausen. Det såg ut att vara Luleåledning inför den 3:e perioden, men se det blev det inte. För 2 sekunder från paus smackade Henrik Tömmernes dit 3-3, en riktig raket som satt som en strut bak i nätet bakom Samuel Ward, som debuterade i SHL, efter att både Joel Lassinantti, Daniel Larsson och unge 3:e målvakten Filip Gustavsson, tror jag han heter, var skadade/sjuka. Ward gjorde det bra, men här hade han inget att göra. Luleå var sedan också bättre i 3:e perioden, men det var Frölunda som gjorde mål. Halvvägs in i perioden satte Spencer Abbott 4-3, vilket också blev matchavgörande.