SM-semifinalerna - omgång 1

Då är semifinalerna i SM-slutspelet igång, Skellefteå mot Linköping och Frölunda mot Växjö, 1:an mot 4:an i grundserien och 2:an mot 3:an. Det är inte ofta det händer, att de 4 främsta i grundserien går vidare till semi. Såhär gick det i vilket fall i omgång 1.

Omgång 1

Skellefteå - Linköping 5-2
Frölunda - Växjö 4-1

Det talades ju om att LHC skulle kunna skaka de regerande mästarna om man fick en bra start av den här serien. det fick man inte. Eller, man gjorde väl ingen dålig insats, men Skellefteå spelade riktigt, riktigt bra, särsilt under 1:a perioden. Det var bland det bästa den här säsongen. mål fick man också, även om det "bara" stod 2-1 efter den 1:a perioden. Det var i underkant, för Skellefteå hade haft bud på mer. David Rautio i Linköpingskassen var väl inte överdrivet bra, han stod inte på huvudet direkt, men Skellefteåspelarna fick ändå inte in pucken. 5-2, som blev slutresultatet, var också det i underkant, för det kunde ha varit mer. Ändå är det ruskigt bra att få in 5 kassar i en semifinal. det är inte illa. Inte illa alls!

Frölunda mot Växjö trodde jag skulle bli en jämn kamp, där ändå Växjö skulle avgå med segern i kraft av bättre målvakter och ett mer rejält lag än vad frölunda har. Det motbevisades dock här. Mycket kan ju så klart hända än, det är minst 3 matcher kvar, högst troligt fler än så, men Christopher Nilstorp fick redan efter drygt 3 minuters spel kapitulera för Artturi Lehkonens skott. Lehkkonen, som inte har producerat mycket alls innan den här matchen, men nu gjorde han både 1-0, 3-1 och 4-1, det sista i öppen kasse. Starkt av frölunda och Lasse Johansson var riktigt bra i mål, räddade 29/30 skott och hade en räddningsprocent på över 96%. Ruskigt bra! Nilstorp å andra sidan tog bara 14/17 skott. Det var alltså Växjö som hade det mesta av spelet, men Frölunda som gick segrande ur det hela.

Vi har alltså...

...Skellefteå - Linköping 1-0 i matcher
...Frölunda - Växjö 1-0 i matcher

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0