SM-kvartsfinalerna - Omgång 6

Omgång 6 av årets sM-kvartsfinaler är också spelad och vi hade ju läget att Luleå, Växjö och LHC hade 3-2 i matcher ochchans att avgöra i den här omgången och såhär gick det:

Omgång 6

Luleå - Frölunda 0-1 SD
Örebro - Växjö 4-5 SD
HV71 - Linköping 2-4

Jämnt och tätt i Luleå, precis som de 5 tidigare mötena lagen emellan. Luleå hade 2 matchbollar i och med 3-1 i matcher efter omgång 4, men Frölunda vann 5:e matchen och här också 6:e matchen, efter stor dramatik och 0-0 efter 60 spelade minuter och 3 perioder. I förlängningen kunde dock Erik Gustavsson, ni vet, han som också tacklade Cam Abbott i 1:a matchen så att han fick avbryta den med en trolug hjärnskakning, avgöra matchen i powerplay, efter att Jonathan Granström åkt ut för en hakning. Surt för både Luleå och Granström och när slutsgnalen gick kastades det in både mynt, tändare och Cmore's expert Sanny Lindström var t.o.m. nära på att få en flaska i huvudet. Skandal ska jag väl inte säga, men riktigt dåligt av Luleåfansen att kasta in saker sådär, även om jag mycket väl kan förstå deras besvikelse, både över den här matchen, men även det faktum att man nu hade tappat 2 matchbollar på Frölunda, som nu alltså hade gått upp till 3-3 i matcher och en 7:e och avgörande match, en game seven, väntar därmed i Göteborg imorgon (tisdag).

I en fullsatt Behrn arena var det Örebro som tog ledningen. Sedan vände Växjö och ägde det mesta av spelet, dock utan att få hål på Julius hudasek. Istället var det Örebro som helt ologiskt kunde kvittera fram till 2-2 01:01 från paus i 2:a perioden, strax efter att Växjö varit väldigt nära på att göra 1-3. Nu gjorde Örebro istället 2-2 och 06:07 in i 3:e perioden tog man också ledningen. Som sagt, ssett till matchen, inte alls rättvist, Växjö var spelmässigt mycket bättre och Örebro hade stora svårigheter i egen zon. Ändå hade man nu 3-2. Repliken från Växjö kom dock snabbt. Bara minuten senare smällde Rhett Rakhshani in 3-3, men återigen skulle Örebro ta ledningen och den här gången såg det ut att räcka till en 7:e och avgörande match i Växjö på onsdag. Målet kom nämligen med 01:51 kvar av matchen. Publiken var vilda av glädje och försökte nu lappa fram sitt älskade Örebro så gott man kunde. Växjö gjorde dock ett sista försök. Man plockade Nilstorp, in med 6 utespelare och det gav resultat. 14 sekunder från slutet kunde Jani Lajunen kvittera för Växjö. 14 sekunder. Så kort tid var Örebro från ett game seven. Nu blev det inte så, för efter att isen spolats om och närverna legat utanpå de flesta i Behen arena var det Tomi Kallio som avgjorde för Växjö, efter bara 02:06 av 4:e perioden. Snöpligt för Örebro, som ju var 14 sekunder från att fixa segern. nu förlorade man, tyngsta förlusten på hela säsongen skulle jag gissa och de flesta örebroare är nog helt tomma där ute just nu...

Detsamma gäller nog alla HV-fans. Man var dock inte lika nära som Örebro på att fixa ett game seven, men man var inte långt bort. Man hade länge 2-1, men i 3:e perioden vände LHC och var helt klart det starkare laget. Daniel Rahimi kvitterade efter 06:02 och sedan var det ett ställningskrig. LHC var dock som sagt det tarkare laget och efter 16:17 kunde Nichlas Hardt göra 2-3 och sedan, efter en rejäl HV-anstormning för att nå en kvittering, kunde Broc little sätta spiken i kistan när han gjorde 2-4 i öppen kasse. Hela Kinnarps arena, fullsatt, 7000 åskådare, blev helt knäpptyst, bortsett från bortasektionen uppe viid taket. Där var man glada, med all rätt. En seger är alltid skön, men att slå ärkerivalen, i en avgörande match, och därmed se till så de får respass från slutspeelet, samtidigt som man själva avancerar, det är svårslaget, allra helst på bortais, i ärkeborgen. Vilken seger för LHC och oj så tungt för HV, som ännu en gång inte lyckas ta sig förbi kvartsfinalerna. Det har nästan blivit som ett spöke för dem nu under de senaste åren.