Slutspelsserien - Omgång 2

2:a omgången av Slutspelsserien i Hockeyallsvenskan spelades igår och inför omgången hade ju Rögle satt sig i ett kanonläge genom 5-2-segern mot Malmö, i Malmö. Här fortsatte man på samma linje, även om det såg knackigt och segt ut till en början och där Bofors öppnade matchen betydligt bättre och kunde också ta ledningen med 0-1 efter drygt 7 minuters spel. Jesper Jensen, som nu var tillbaka i Rögle igen, kvitterade dock för hemmalaget, som började ta över matchen mer och mer. Ändå var det bofors som gjorde mål. 12 kom genom Gustav Torell och sedan utökade Fredrik Höggren till 1-3 i början av 2:a perioden. Inte direkt rättvist sett till matchbilden, och när man sedan gjorde 1-4 i boxplay, då såg det trots allt mer än avgjort ut. Sedan kom vändningen. Rögle spelade ut Bofor totalt. Joel Gistedt motade hela 41 skott, men skulle ändå få kapitulera för ytterligare 3, först när Daniel Sylvander reducerade till 2-4, sedan Jesper jensen som slog in 3-4 i powerplay och så kvitteringen med 01:27 kvar av matchen, då Ludvig Rensfeldt höll sig framme. Helt rättvist sett till matchbilden, men att Rögle har flyt råder det ingen tvekan om, även om man här hade 46-20 i skott, vilket vittnar om en rejäl Rögledominans, men där Joel Gistedt och co. ändå gjorde en grym krigarinsats och nästan var värda mer än 1 poäng i den här matchen. I synnerhet när man hade 1-4 efter knappt halva. Nu fick man bara med sig 1 poäng efter att Jordan Smootherman avgjort på straffar för Rögle. 2 grymt viktiga poäng!

Samtliga resultat i omgång 2 av Slutspelsserien:
Rögle - Bofors 5-4 str
Björklöven - Mora 4-3 str
Vita hästen - malmö 3-1

Malmö är rejält nere i brygga nu. Nästa match, imorgon mot Björklöven, är en ren måstematch. Annars är man nog borta. Man gick in i den här serien med 3 extrapoäng, men nu är man utanför topp 3. Detta efter att Axel Brage återigen varit fullständigt fenomenal i Hästenkassen och efter att hela hallen stått upp och klappat fram sitt älskade Hästen i slutminuterna. Häftigt, men mindre smickrande för Malmö, som trots 34 skott på mål bara gjorde 1. Hovinen motade 33 av 36 skott, vilket inte är dåligt, men det räckte inte. Malmös tröstmål, om man nu kan säga så, kom med 48 sekunder kvar av matchen. Så det var fullständigt rättvist att Hästen vann, för man var bättre, helt klart.

I Umeå var det desto jämnare, när nästan 5000 åskådare franns på plats. Det var dock Mora som tog ledningen efter drygt 4 minuters spel, men Stefan Andersson kvitterade drygt 2 minuter in i 2:a perioden. Minuten senare återgav dock Kevin Mitchel ledningen till moringarna, men mats Lavander kviterade på nytt, bara minuten senare. En riktig målexplossion med 3 mål på 2 minuter fick vi se där i början av 2:a perioden. Daniel Hermansson skulle dock återge ledningen på nytt till Mora, för 3:e gången i matchen, men för 3:e gången i matchen skulle Björklöven kvittera och det var Karl-johan Lundström som satte 3-3 bakom Dan Bakala i Morakassen, också det målet i 2:a perioden. Vi fic alltså se 5 mål i mitenakten, men sedan föll inga fler mål innan matchen var över och den gic därför till både sudden och straffar, där Stefan Öhman blev matchhjälte för björklöven, som därmed klättrar upp på 3:e plats i tabellen, som nu ser ut såhär: