Kvalserien till Allsvenskan - omgång 6

Viktigt möte i kvalserien upp till Allsvenskan väntade i omgång 6, då Södertälje gästade Västervik och Plivettradehallen, som var knökfull, nästan 2000 åskådare. Bortsett från en match under 90-talet var det här klubbens, alltså Västerviks, största match i klubbens historia. tänk att man för några säsonger sedan spelade mot Motala och andra lag i Div. 2 och nu stod mäktiga Södertälje SK på andra sidan. Ett Södertälje som innan säsongen hade som ambition att ta steget upp i SHL, en klubb där man har en spelarbudget på 15 miljoner, att jämföra med Västerviks 1 miljon. det är 2 skilda verkligheter lagen emellan. I Södertälje är man proffs. I Västervik pluggar och jobbar vissa av spelarna vid sidan av hockeyn. Vissa är proffs, men inte alla.

nåväl, stormatch var det i vilket fall och den 1:a med Mats Waltin vid rodret i SSK, en sista desperat åtgärd för att rädda säsongen och kontraktet i HA. Det började bra, för här var det aldrig något snack om saken. 0-3 slutade matchen och Södertälje kontrollerade det hela ganska bra hela vägen. Västervik åt sig visserligen in mer och mer i matchen, men till en början hade man alldeles för stor respekt för bortalaget och det syntes också på isen. Södertälje hade 0-2 efter den 1:a perioden och den ledningen lyckades man sedan spela på hela vägen och Christoffer Bengtsberg fick hålla nollan. Viktigt för framtiden och fortsättningen, då dessa lag möts på nytt imorgon (lördag) i omgång 7, då i Södertälje.

Samtliga resultat från omgång 6:
Västervik - Södertälje 0-3
AIK - Pantern 4-0
Sundsvall - Tingsryd 2-0

Att AIK slår Pantern och dessutom nollar dem är väl kanske ingen jätteskräll. AIK är klart bäst i den här serien och nu är man inte långt ifrån att även i teorin säkra kontraktet. man har nu 16 poäng och Sundsvall under sträcket har 7. Det är 9 poäng och det är 12 poäng kvar att spela om. Givetvis kommer AIK att klara det.

Att Tingsryd åkte på stryk uppe i Sundsvall och dessutom blev nollade är däremot lite mer uppseendeväckande. Kanske inte på förhand, innan den här serien startade, men med tanke på hur de 5 inlednande omgångarna har sett ut så är det lite förvånande. Tingsryd har övertygat. det har inte Sundsvall gjort, trots att där finns kapacitet och jag tror att det kan bli stenhårt om den där sista, ja, kanske t.o.m. de där 2 sista, Allsvenska platserna. För ja, jag tror att AIK och Tingsryd klarar det där.

tabellen ser nu ut såhär:

1, AIK 16p +15
2, Tingsryd 10p +6
3, Pantern 8p -5
4, Södertälje 7p -3
5, Sundsvall 7p -4
6, Västervik 6p -9

AIK har alltså ett järngrepp om det här. Man är 9 poäng före 5:an och 6 poäng före 2:an. Man har gjort 23 mål och bara släppt in 8, på 6 matcher. Det är stabilt.

Bakom AIK är det dock mer jämnt. Tingsryd är 2 poäng före Pantern, 3 före SSK och Sundsvall och 4 före Västervik. Det är absolut inte klart än, smyger sig närverna på kan det bli darrigt i Småland, men de där 3 poängens försprång man har på Sundsvall under sträcket är nog ganska sköna att ha ändå. Jag tror Tingsryd klarar det där.

Där bakom kan det dock bli jämnare. SSK möter som sagt Västervik i returmötet imorgon och seger där, santidigt som AIK slår Sundsvall borta, då ser det trots allt ganska ljust ut för Södertälje. Då är man 4 poäng före Västervik och 3 före Sundsvall, med 9 kvar att spela om. Slår Tingsryd Pantern passerar man dessutom Pantern i tabellen. Å andra sidan, om Pantern slår Tingsryd, då går Pantern förbi Tingsryd och SSK är på samma poäng som Tingsryd. Så det är en viktig match i Nelson garden arena imorgon också...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0