Kvalserien till Allsvenskan - Omgång 3

3:e omgången av kvalserien upp till Hockeyallsvenskan bjöd på en rejäl skräll. Pantern slog Södertälje hemma i Kirsebergs ishall. Man fick en kanonstart av matchen och gick upp till 2-0 innan Sldertälje kunde reducera fram till 2-1 precis innan paus, men närmre än så kom man aldrig. Robin Press gav visserligen matchen lite närver mot slutet när han gjorde 4-3 för SSK, men bara minuten senare avgjorde Pantern fram till 5-3 och skrällen var därmed ett faktum. SSK lär nog få kämpa för det här...

Samtliga resultat i omgång 3:
Pantern - Södertälje 5-3
Sundsvall - Västervik 2-0
Tingsryd - AIK 3-4 str

Sundsvall, som inte har fått någon jättebra start på den här serien, tog här 3 blytunga poäng när man slog Västervik med 2-0, inför 1802 åskådare i Sundsvall energi arena, som arenan numera heter där uppe, istället för gärdehov, som den hette tidigare. Det var Leksandsbekantingen Tommy Enström som gav Sundsvall ledningen och Mattias Månsson som fastställde slutresultatet i boxplay, 49 sekunder in i 3:e perioden, vilket också blev matchavgörande.

I Tingsryd var det 3184 åsådare på plats, en grym publiksiffra, nästan som i Leksand, fast i miniformat. 3184 är fler än vad som bor i byn, preci som 7650 är fler än vad som bor i Leksand. Tingsryd pressade också AIK ganska bra och kvitterade AIK:s tidiga ledning, som kom efter bara 45 sekunders spel, och vände sedan också till 2-1 innan den 1:a perioden var slut. AIK kvitterade i den 2:a, dryga minuten från paus, och gjorde 2-3 i den 3:e, 3 minuter från slutet. 2 sena mål alltså, men Tingsryd gav inte upp. man plockade Victor Rangnewall och 36 sekunder från slutet satt också 3-3 i nät bakom Robin Rahm. AIK:s 1:a poängtapp i den här serien alltså, men Gnaget kunde ändå gå segrande ur matchen, när Fredrik Hynning och Christopher Bengtsson satte sina straffar, medan Filip owesson och Niklas Johanssson missade för Tingsryd.

De här resultaten gör alltså att tabellen nu ser ut såhär:

1, AIK 8p +7
2, Pantern 5p 0
3, Tingsryd 4p 0
4, Sundsvall 4p -2
5, Södertälje 3p -2
6, västervik 3p -3

Fortfarande väldigt jämnt, men noterbart är ju att Södertälje just nu är under sträcket och får spela i Hockeyettan nästa säsong, men det är 7 omgångar kvar och mycket kan hända. Att Pantern är 2:a i tabellen är också noterbart, men det är som sagt bara 2 poäng ner till både SSK och Västervik under sträcket, så efter 3 omgångar kan vi slå fast att inget lag är avsågat och att alla slår alla i den här serien. Undantaget är AIK, som har seglat ifrån litegrann och är just nu 3 poäng före Pantern och 5 poäng från SSK och Västervik under sträcket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0