Kvalserien upp till Allsvenskans 2:a omgång spelades igår och där gick det såhär:

AIK - Västervik 4-1
Södertälje - Sundsvall 4-1
Pantern - Tingsryd 1-4

Mer folk kom till Hovet här än i 1:a omgången mot Södertälje. Lite märkligt kan tyckas, men efter den fina inledningen av serien fortsatte AIK att trumma på på samma spår, me det såg lite knackigt ut till en början, för det var Västervik genom Joakim Englund som tog ledningen i den 1:a perioden och höll den perioden ut. I 2:a perioden tog AIK dock över och vände matchen genom 3 raka mål. 1-1 genom Fredrik Hynning, bara 26 sekunder efter att christian Sandberg missat en straff för AIK. 2-1 kom sedan genom Markus Jonsson, bara 2 minuter senare, och 3-1 genom samme Jonsson, 01:30 från paus. Psykologiskt viktigt för AIK och det greppet man där hade skaffat sig släppte man sedan inte. 4-1 kom i öppen kasse och AIK tog 2:a raka trepoängaren och står nu på maximala 6 poäng.

Södertälje tog också sina första poäng för den här serien när Sundsvall besegrades ganska enkelt hemma i Axa sports center. Man fick en kanonstart och hade 2-0 redan efter 11 minuters spel. det greppet släppte man sedan inte på hela matchen, även om Sundsvall kröp närmre med 2-1 drygt 6 minuter in i slutakten. 10 minuter senare stängde dock Mattias Beck matchen med 3-1 och sedan kom också 4-1 i öppen kasse. Sundsvall gav åtminstone inte upp. Man fortsatte att kämpa hela vägen, men man räckte inte till mot Södertälje den här dagen.

Pantern räckte inte heller till hemma mot Tingsryd. Den forne Leksandsspelaren, Markus Persson, fortsätter att leverera och här gjorde han både 0-1 och 1-2 för tingsryd. 1-3 kom sedan knappt 2 minuter från paus i 2:a perioden och 1-4 23 sekunder in i 3:e perioden. Sedan blev det lite av en transportsträcka för Tingsryd.

De här resultaten gör att vi har en tabell som ser ut såhär.

1, AIK 6p +6
2, Tingsryd 3p +1
3, Södertälje 3p 0
4, Västervik 3p -1
5, Pantern 2p -2
6, Sundsvall 1p -4

AIK börjar rycka lite i toppen, men sedan är det hyperjämnt, i synnerhet mellan tingsryd, SSK och Västervik. det skiljer 2 mål mellan dessa 3 lag i nuläget.