Rögle grep sista halmstrået

Ja, för om man hade förlorat mot BIK i lördags, då hade racet nog varit kört för Ängelholmarna. Då hade det varit 10 poäng upp till Malmö över sträcket, med 8 matcher kvar att spela. Nu är det "bara" 7 poäng upp, men man hakar iaf på just nämnda BIK, som bara är 2 poäng före. De båda har dock ett litet glapp att ta igen för att nu blanda sig i topp 2. Mellan Bofors och Västerås är det nämligen 5 poäng. Det kunde ha varit 2 för BIK, men Rögle var starkare i lördags och vann med 6-4. Rögle satte tonen direkt och gjorde 1-0 redan efter dryga minutens spel. 2-0 kom också det psykologiskt, 19:00 på klockan i 1:a perioden. Bofors reducerade till 2-1 i 2:a perioden, men det följdes upp av 2 Röglemål. Ännu en reducering gjorde att det var 4-2 efter 2 spelade perioder. Man gjorde sedan också 5-2, men Bofors kom tillbaka med 2 snabba mål och skapade rejäl spänning de sista 7 minuterna. Rögle höll doc undan och satte 6-4 i öppen kasse. Jakob lilja gjorde sitt 18:e mål för säsongen.

Rögle - Bofors 6-4
Mora - Karlskrona 3-4 SD

Mora hade ledningen efter den 1:a perioden. KHK kvitterade i den 2:a. I den 3:e tog Karlskrona också ledningen, men bara 28 sekunder senare var det återigen utjämnat. Karlskrona tog dock ledningen på nytt, men Mora kom tillbaka ännu en gång, men mer än 1 poäng blev det inte, för drygt 3 minuter in i sudden kunde Kelsey Tessier avgöra för Karlskrona. Kan han bli lika viktig för dem i år som han var för Rögle under slutspurten och kvalserien förra året? Det tror jag definitivt!