Leksand missade chansen på nytt...

En mycket, mycket viktig match i övik under onsdagskvällen, när Leksand gästade. Vid seger för Modo skulle man bara vara 4 poäng bakom Leksand. Vid seger för Leksand, samtidigt som Brynäs förlorade mot LHC, då kunde de blåita klättra upp över sträcket igen.

Det var en väldigt jämn 1:a period. Böljande spel åt båda håll. Det enda som skilde lagen åt var det faktum att Modo fick spela inte mindre än 4 minuter i powerplay. Då tog man över litegrann, men Leksand klarade av det, även om Modo skapade en del, men det var fortsatt en jämn period.

Mål skulle det dock bli innan perioden var över. När Leksand fick spela powerplay spelade man runt riktigt ordentligt och till slut blev det en rejäl gröt nere hos Linus Ullmark, och till slut fick Ryno in pucken i mål, trots att Ryno tycktes tackla in en Modospelare i Ullmark, precis när han skulle lägga handsken på pucken. Nu missade han pucken, men det dömdes som sagt ändå mål och det var 0-1 till Leksand efter den 1:a perioden.

I 2:a perioden fick Modo årets chans efter bara några minuter. Hela Leksand, inkl. Oscar Alsenfelt, var helt bortspelade och Per-Åge Skröder skulle bara lägga in 1-1 i helt öppen kasse, från 2 meters håll, men han prickade klockrent i stolpen och det var fortsatt 0-1 för Leksand, turligt, minst sagt.

Leksand fick powerplay några minuter senare och då tryckte man på riktigt ordentligt igen, men Modospelarna offrade sig föredömligt och klarade av det, med hjärtat i halsgropen, men man fortsatte att trycka på och hade ett jätteläge strax efter att Modo blev fulltaliga, men då blåste domaren för tidigt, troligtvis för att han var skymd där. Det spolierade i vilket fall Leksands anfallsförsö, men det var fortsatt Leksand som satt i förarsätet. Modo slarvade gång på gång, men leksingarna lyckades inte utnytja deras misstag.

Modo fick istället ett gyllene läge att ta sig in i matchen rent målmässigt igen, när Leksand åkte på ett lagstraff för 6 man på banan. Ett konstant tryck skapade man nere mot Alsenfelt, men man fick inte hål på honom, de blåvita klarade av det och det var Modos 51:a powerplay i rad utan mål, det ni.

att Modo var ineffektiva rådde det ingen tvekan om, för man brände ännu ett jätteläge, eller, ska vi säga att Alsenfelt gjorde en grym räddning? Skott från blå, Alsenfelt styrde ner pucken i sarghörnet, där en Modospelare snappade upp den och bara skulle slängha in den i mål, men Alsenfelt kastade sig och gjorde nästan en fotbollsräddning. Istället var 0-2 ytterst nära, när Kähkönen missade öppet mål på en styrning och det var därmed 1-1 i helt öppna misade lägen och fortsatt 0-1 på tavlan efter den 2:a perioden, trots spel 5 mot 3 de sista 42 sekunderna av perioden.

Trots powerplay i inledningen av 3:e perioden lyckades de blåvita inte göra 0-2, vilket så klart var en skön start för Modo i sista perioden.

Spelet var annars väldigt avvaktande och böljande, inte alls lika mycket målchanser som de 2 föregående perioderna. Få avblåsningar var det dessutom, så tiden rann iväg fort för Modo. Ändå kom till slut kvitteringen. Ett mål som videogranskades väldigt länge, om det var en hög klubba på en Modospelare eller inte, men det var det inte och målet godkändes.

Det gav Modo rejält med energi och i en kontring stod Alsenfelt för ytterligare en fenomenal räddning, men returen kunde han inte göra något åt och vips hade Modo vänt på matchen, på mindre än 2 minuter...

Nu var det istället Leksand tiden rann ifrån, men Modo slog redan nu, med 9 minuter kvar att spela, ifrån sig och Leksand försökte pressa, men det blev inte det där riktiga trycket. Inte till en början, men när sallinen på nytt fick helt öppet mål var det nära, men han fick inte till skottet, men 2:a försöket fick han träff på pucken, men liggandes fick Ullmark upp stöten och pucken tog rakt på den och inte in i mål. Närmre än så kan det knappast bli, inte minst som Sallinen fick en 3:e chans i samma läge, men inget mål den gången heller. Nu var det dock ordentlig Leksandspress och för 1:a gången i matchen var det ett lag som hade ett klart övertag. Man pressade på kopiöst nere mot ullmar, men pucken ville inte in i mål.

Istället kom kallduschen. Så gott som ingenstans ifrån gjorde Modo istället 3-1, när man bara slängde in pucken på mål. Maximalt otursamt tog den på hultströms skridsko, ställde Alsenfelt och nu var goda råd dyra för Leksand. 6 minuter återstod...

Man tog timeout med 03:38 kvar att spela och plockade sedan Alsenfelt. Man fick dock inte till det där trycket. Modo kunde gång på gång slå ut pucken ur egen zon och till slut fick man också 4-1 i öppen kasse.

En fruktansvärt tung, jobbig och nästan onödig förlust. Man får ett slumpmål, samtidigt som LHC gjorde precis vad Leksand ville i Gävle, ångade på fram till 0-3 i den 1:a perioden. Samtidigt var Leksand otroligt nära 0-2, men pucken ville inte in. Modo var visserligen nära 1-1 också, men inget mål där heller. Inte förrän i 3:e perioden. Ett mål som likt Leksands 0-1-mål videogranskades väldigt länge, me godkändes, och sedan får man 2-1 bara minuten senare. Visst, fine, det kan jag ta, men sedan skulle det vara 2-2 på Sallinens läge, men istället får Modo ett jävla skitmål, vilket blir helt avgörannde och Leksand inkasserar sin 6:e raka förlust. Vi ska vara glada att det inte är 8 poäng upp till Brynäs nu, att även de förlorade senast mot Frölunda och nu mot LHC. Sådana lägen får vi ju dock inte missa. I lördags mot Luleå sköt vi 49 skott, men gjorde bara 1 mål. Här gör vi också bara 1 mål och förlorar matchen i sista perioden. Här skulle det bara vara 3 poäng. Nu blev det 0 och hastigt och lustigt är Modo bara 4 poäng bakom Leksand och 6 poäng från säker mar. Modo, som var över 10 poäng bakom Leksand och Brynäs. Nu är man i högsta grad med i racet och vill det sig illa kan Leksand, trots allt krigande, allt slit under hela säsongen, sluta sist i tabellen. Det är fakriskt inte alls omöjligt efter det här och med den urusla formkurva, som nästan är i klass med de 7 första förlusterna för säsongen, man har, vilken är klart sämst av de där bottenlagen. Brynäs möter Luleå borta på fredag, Leksand tar emot Örebro och Modo, som vi tyvärr också får börja titta på nu, möter LHC. Där ska LHC vinna. Vi har haft lätt för Örebro under säsongen, men med den här formen blir jag inte ett dugg förvånad om vi förlorar, med 4-1. Det blev 4-1 till Modo här, 4-1 till Luleå i lördags, 4-1 till Brynäs innan det, 4-1 till färjestad innan det, 4-1 till Växjö innan det och sedan vetitusan om det inte var 4-1 mot HV innan det också.

Nej, det här ser tyvärr inte alls bra ut i nuläget. Sådana här matcher måste man vinna, mot bottenlagen, annars krävs att man måste vinna mot betydligt svårare topplag för att undvika kval. Ett kval som, även om det fortsatt bara är 2 poäng upp till Brynäs, känns väldigt nära just nu, tyvärr...

Övriha resultat:
Örebro - Luleå 4-1
Brynäs - Linköping 3-5
HV71 - Djurgården 4-0
Växjö - Frölunda 3-0
Skellefteå - Färjestad 1-5

Som sagt, LHC gjorde sitt med Brynäs, men ännu en gån tog vi inte chansen att då passera...

Efter HV:s urusla vecka förra veckan slog man nu tillbaka och krossade Djurgården i reprisen av 2010 års SM-final med 4-0. Det gjorde ju att både Brynäs och Leksand hade ett gyllene läge att krypa närmre, men den chansen tog man inte och Djurgården kan väl pusta ut på nytt...

Växjö är stabila just nu. 3-0 mot Frölunda är bra och man knaprar därmed in på just Frölunda i tabellen.

Starkt också av Färjestad att krossa Skellefteå med 1-5 uppe i Skellefteå. Färjestad är på gång och jag står fast vid att jag tror man kommer ta en topp 6-plats i slutänden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0