Krigarinsats i Växjö

På förhand hade jag tippat 0 poäng för Leksand även under lördagens bortamatch, inte ens 1 dygn efter matchen hemma i Tegera arena mot Örebro, men det var istället snubblande nära 3 poäng, vilket hade varit ett rejält utropstecken, men man fortsätter att ha lite oflyt och det blev bara 1 poäng i bagaget hem från Växjö. 1 poäng är alltid 1 poäng och i och med att både Modo, Brynäs och Djurgården förlorade sina matcher så är Leksand ändå vinnare i omgången där nere i bottenstriden, men oj så skönt det hade varit med 3 poäng här!

Leksand tog ledningen i matchen, drygt halvvägs in i 1:a perioden. Patrik Cehlin gjorde sitt 1:a mål i Leksandströjan, så kanske kan även "Cillen" komma igång litegrann rent målmässigt nu. Ledningen höll Leksand perioden ut, trots att Växjö hade en kvittering inne i mål strax efter Leksands ledningsmål, men det dömdes bort p.g.a. spelare i målgården, så det var 0-1 efter den 1:a perioden.

I den 2:a perioden fortsatte Växjö att ösa på framåt, men Leksand gjorde det riktigt, riktigt bra, försvarade sig bra, höll Växjöspelarna borta från Jocke Lundström i mål, och det var fortsatt 0-1 efter 2 spelade perioder, samtidigt som Luleå hade ökat på till 0-4 borta mot Modo och Brynäs hade 1-1 mot Färjestad.

I 3:e perioden fortsatte Växjö att gnugga på för en kvittering, men leksingarna gjorde det väldigt, väldigt bra och såg effektivt till att Växjöspelarna fortsatt inte fick de där jättechanserna mitt framför Lundström, men med 2 minuter kvar av matchen och efter att Leksand strax innan bränt ett friläge som kunde ha stängt matchen, kom kvitteringen. Det blev grötigt framför Jocke Lundström, pucken fastnade på en spelare framför mål och hittade sedan in bakom Lundström. Lite oturligt och väldigt surt med tanke på vilken enorm krigarinsats de blåvita hade ståt för under 58 minuters spel.

Surare skulle det tyvärr också bli, för i en jämn och underhållande förlängning med chanser åt båda håll, där Ritola och sallinen missade varsitt fint läge, precis som flera Växjöspelare också gjorde, kunde hemmalaget till slut ändå avgöra med knappa minuten kvar av sudden. Ett löst skott som tyvärr hittade in bakom lundström.

Hade jag sagt 1 poäng borta mot Växjö innan matchen hade jag sett det som en rejäl bonus, men som matchen utvecklade sig så blir det nästan ändå en snöplig förlust. Man blir snuvade på 2 poäng och får bara med sig 1, men som jag skrev i början, i och med att både Modo, Brynäs och Djurgården förlorade så är Leksand ändå vinnare av omgången där nere i bottenstriden, men man närmar sig bara 1 poäng och är fortfarande 4 poäng bakom Brynäs, 6 bakom Djurgården och 5 före Modo. Hade man klarat av de sista 2 minuterna hade man bara varit 2 poäng bakom Brynäs, 4 bakom Djurgården och 7 före Modo. Nu ska man inte gnälla över spild mjölk och med tanke på Leksands form de senaste veckorna så var det här ytterligare ett rejält steg framåt och det blev trots allt poäng, för 1:a gången sedan Djurgården hemma den 27 januari!

Övriga resultat i omgång 50:
Brynäs - Färjestad 1-3
Modo - Luleå 2-4
HV71 - Linköping 2-4
Örebro - Frölunda 4-2
Skellefteå - Djurgården 5-2

Under fredagen stod Brynäs math mot Luleå och vägde när Brynäs hade 0-1. Då vägde det över åt Gävlelaget, som gjorde 0-2. Nu stod det och vägde vid 1-1 i 3:e perioden. då vägde det över till Färjestads fördel, när Per Åslund gjorde 1-2 och där sedan Shawn Lalonde satte spiken i kistan med sitt 1-3. Bra för Leksand.

Luleå hade som sagt klara 0-4 efter 2 spelade perioder, men modo reducerade 6 minuter från slutet och sedan fick man in ytterluigare en reducering, 6 sekunder från slutet. Dock inga poäng. Bra för Leksand.

Djurgården gjorde det inledningsvis bra uppe i Skellefteå. Man hade ledningen efter den 1:a perioden, men Skellefteå kvitterade i den 2:a. Djurgården återtog dock ledningen, men Skellefteå kvitterade på nytt och i den 3:e perioden orkade inte Djurgården längre. 01:56 in i perioden gjorde Janne Pesonen 3-2, 2 minuter senare stod Andrew Calof för 4-2 och sedan stängde Patrik Sakrisson matchen med sitt 5-2-mål. Helt rättvist, inte minst med tanke på att Djurgården bara sköt 10 skott på hela matchen. Då vinner man inte, men det är ändå bra att få 2 mål på 10 skott, det ger alltså 20% effektivitet på alla skott man sköt. Hursomhelst var det bra för Leksand, som dock möter Skellefteå nu på onsdag hemma i Tegera arena. Det blir en tuff nnöt att knäcka...

LHC vände E4-derbyt mot HV. HV hade 2-0 efter den 1:a perioden. Malte Strömwall och Calle Ridderwall stod för målen där. Daniel Rahimi reducerade för LHC i den 2:a perioden och i den 3:e vände man på steken, när Broc Little gjorde både sitt 26:e och 27:e mål för säsongen när han gjorde 2-2, varefter Daniel Rahimi höll sig framme på nytt och stängde matchen med sitt 2-4-mål i öppen kasse.