AIK och Södertälje alltmer fast i botten

Detta efter att båda lagen haft ledningen i matcherna, men tappat. SSK hade länge 3-2 mot Asplöven, men Asplöven kvitterade och vann sedan på straffar. AIK gjorde både 1-0 och 2-0 i 2:a perioden, men Rögle hämtade in det innan 2:a perioden var slut och i den 3:e kunde Viktor Lindgren bli stor matchhjälte för Rögle, som höll undan och tog med sig alla 3 poängwn ner till Ängelholm. SSK är därmed fortsatt sist i tabellen, nu med 53 poäng, mot AIK:s 54. Över sträcket har Oskarshamn, som förövrigt är nästa Allsvenska lag i ekonomiska bekymmer, med 57. Så det börjar bli ett litet glapp där och om inte tåget ska gå för de båda storklubbarna är nog goda råd dyra. Nästa match blir väldigt viktig, då södertälje gästar Almrtuna, AIK gästar Mora och Oskarshamn tar emot Vita hästen. Vinner IKO medan AIK och SSK förlorar, då är det 6 resp. 7 poäng upp för de båda och det tror jag inte man tar in. Förlorar istället iKO och AIK och SSK vinner, då tätnar det ordentligt, + att Almtuna då blir ordentligt indragna i det där och kanske också Timrå, som är 1 poäng före just Oskarshamn och Almtuna. Så ja, det är en viktig omgång där på tisdag...

Hela omgång 45:s resultat:
AIK - Rögle 2-3
Södertälje - Asplöven 3-4 str
Karlskrona - Björklöven 2-4
Västerås - Timrå 2-4
Bofors - Mora 2-3
Malmö - Oskarshamn 3-2 str
Vita hästen - Almtuna 3-2

Vi ser alltså att alla topplag förlorade. Malmö var de enda som tog poäng, men de 2 poängen man fick med sig räcker för att man ska gå förbi Karlskrona, som för ovannlighetens skull förlorade hemma i arena Karlskrona, som arenan numera heter. Man har alltså bytt ut Telenor arena, som den hette tidigare. KHK är väldigt hemmastarka, men Björklöven gjorde en grym insats och är verkligen på väg att säkra en topp 8-plats. Man är nu 6 poäng före Asplöven under sträcket och 4 poäng före Hästen. Dessutom är man bara 5 poäng bakom Mora där framför. Hästen tyckte nog dock att Asplövens bonuspoäng i Södertälje var bra onödig, för det innebär ju att Haparandalaget är 2 istället för 3 poäng bakom Hästen.

Både Västerås, Karlskrona och Bofors förlorade alltså. Tur i oturen för KHK, som därmed fortfarande är kvar över sträcket, tillsammans med Malmö, eftersom att Västerås förlorade. Bofors tog inte heller chansen att krypa närmre när lagen framför förlorade. Istället är man nu nere på 5:e plats, eftersom att Rögle passerade.

Så ja, det händer saker i tabellen och det är 7 hyperintressanta omgångar som nu återstår innan vi kan summera det här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0