Rögle tog 3 tunga poäng

Örebro har inte haft någon bra höst. Man hade 5 raka förluster innan gårdagens match mot Rögle och man parkerade på en blygsam 10:e plats i tabellen. Rögle på 12:e plats var 9 poäng bakom och det stod således viktiga poäng på spel. Det var också Örebro som öppnade målskyttet när Markys Weinstock smällde in 0-1 för gästerna. Patrik Cehlin, som är i en galen form just nu, såg dock till att kvittera 2 minuter senare. Örebro återtog dock ledningen, men Rögle och Viktor Lindgren kvitterade på nytt, dryga minuten från paus och sedan kom Örebros ras i 2:a perioden. Rögle gjorde både 3-2 och 4-2 på 01:08 och den smällen orkade Örebro aldrig resa sig från och hemmalaget satte istället spiken i kistan 11 minuter från slutet, när Jack Connolly gjorde 5-2. Av bara farten smällde man också in 6-2 och 7-2. 3 blytunga poäng för Rögle, som därmed bara är 6 poäng bakom örebro, 1 poäng bakom Malmö och 6 poäng före Modo under sträcket.

Brynäs - Linköping 3-1

Också Modo tog poäng, men tappar ändå mark till Rögle över sträcket, eftersom att Ängelholmarna som sagt vann. Att ta 2 poäng borta mot de regerande svenska mästarna är dock inte illa. Det såg t.o.m. länge ut att bli 3 poäng, för Modo hade ledningen i stort sett hela matchen, men 10 minuter från slutet kvitterade Linus Fröberg för hemmalaget. 2 poäng blev det dock för Modo, som nu är hela 13 poäng före Karlskrona i botten. Ett Karlskrona, som faktiskt ledde med 2-1 efter den 1:a perioden, men i den 2:a gick allt Frölundas, eller rättare sagt Robin Figrens, väg. Han jorde först 2-2, serverade sedan Artturi Lehkonen fram till 2-3, stänkte sedan upp 2-4 i krysset bakom Linus Fernström och avslutade med ännu ett mål. 3+1 bara i den 2:a perioden för den gode Figren alltså och matchen var givetvis avgjord. Nyförvärvet för KHK, Johan "Honken" Holmqvist kom in efter 2-5-målet och höll nollan om man ska se något positivt för KHK, men 3-6 är inte bra och det är absolut inte bra att falla igenom så i en period. Nej, nu är det 19 poäng upp till Rögle över sträcket. Det ska man ta in på 24 matcher. Det kommer givetvis inte att gå. Det blir kvalspel för KHK till våren.

Det lär det inte bli för Skellefteå, som vände 0-2 till 5-2 mot Djurgården. Ett Djurgården som hade vunnit båda de 2 tidigare mötena lagen emellan den här säsongen, men trots en kanonstart på matchen var Skellefteå numret större och tog 3 nya poäng.