Obesegrade i 32 gruppspelsmatcher

Idag inleds JVM och det är med ett Sverige där William Nylander och Adrian Kempe är de 2 stora stjärnorna. Det är också ett VM där Sverige hamnat i en stentuff grupp, där både Kanada och USA ingår. Med andra ord är det alltså ett enormt viktigt gruppspel, för att inte sluta 3:a eller 4:a i gruppen och därmed få möta 2:an eller 1:an i andra gruppen i en kvartsfinal, vilka tippas bli Finland och Ryssland.

Rent statistiskt kommer det också gå bra för Sverige i gruppen. Man har nämligen inte förlorat en enda gruppspelsmatch under de senaste 9 åren. Senast man förlorade en gruppspelsmatch var i hemma-VM 2006/07, när Leksand och Mora arangerade mästerskapet och där Sverige slutade 4:a i turneringen. Det var också då som JVM började växa och bli riktigt stort här i Sverige, för att idag vara en riktig klassiker, där hela familjen samlas framför TV'n för att se juniorkronornas väg mot guldet.

1 guld under de senaste 9 åren har det blivit, det var 2012, när Mika Zibaniad kom fri mot den ryska målvakten och satte 1-0 för Sverige i förlängningen, något som har blivit en riktig klassiker. Mikael Rehnbergs eufori där är nästan oslagbar och jag minns själv hur jag skrek rakt ut där hemma, mitt i natten. Wow säger jag bara.

Sverige har just i detta nu spelat klart sin 1:a gruppspelsmatch och man fortsätter på sin fina svit. Schweiz besegrades med 8-3.

Tidigare idag har Ryssland faktiskt "bara" fått 1-2 efter straffar mot Tjeckien, vilket väl är aningen uppseendeväckande, men det är långt kvar av turneringen, där Sveriges gruppspel ser ut som följer:

26 december 15:00 Schweiz - Sverige 3-8
28 december 15:00 Sverige - USA
30 december 15:00 Sverige - Danmark
31 december 19:00 Kanada - Sverige

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0