målskillnad från topp 8

Timrå, Leksand och Vita hästen är seriens just nu formstarkaste lag, men bara 2 av de kunde spinna vidare på den formen efter gårdagens matcher, eftersom att Hästen gästade Tegera arena och Leksand.

Det var ett Hästen som hade 5 raka vinster och ett Leksand som hade tagit 17/24 poäng på de senaste 8 matcherna.

Tyvärr var det väldigt lite folk i arenan, bara 3377 åskådare. Konstigt med tanke på hur bra det har gått på senaste, men tisdagshockey lockar uppenbart inte mycket folk. De få som ändå var på plats fick dock se en lite trevande inledning av matchen, där inget av lagen tog tag i taktpinnen till att börja med, men där Johan Olofsson, Leksands lån från Färjestad, som till att börja med bara sträckte sig över gårdagens match, kanske som en ersättning för Juuso Rajala, som flyttade hem till finland och Kookko förra veckan igen, gjorde avtryck direkt när han snärtade upp 1-0 för Lekssand i krysset bakom Henrik Lundberg, som Hästen återigen lånat in från Örebro.

Det blev 1:a periodens enda mål, men i den 2:a fortsatte Leksand att vara det bättre laget och öste på för 2-0. Lundberg stod dock pall och istället kom 1-1 lite som en blixt från klar himmel. En puck som studsade framför Haukeland och ställde honom totalt. Inget att göra på den pucken och efter målet tog istället hästen över fullständigt och Haukeland fick göra några riktigt bra och kvalificerade räddningar, räddningar som kanske var matchavgörande, för det var alltjämt 1-1 efter 2 spelade perioder, trots ett massivt Hästentryck där mot slutet av perioden.

I den 3:e perioden fortsatte ställningskriget. Det var chanser åt båda håll, men ändå inte de där livsfarliga chanserna, tills Martin Grönberg slet sig fri och stänkte upp 2-1 för Leksand, också det i krysset bakom Lundberg, och kort senare var det dags igen. Tobbe Forsberg satte 3-1 och därmed har han nu gjort mål i 3 raka matcher, den gode Forsberg.

Leksand höll också undan och fortsätter att segla uppåt i tabellen. Slutresultatet skrevs också till 3-1 och man är nu bara målskillnad från att vara över det där sträcket igen. Det är bara 3 poäng upp till just Hästen, som parkerar på 7:e plats. Faktum är att det bara är 7 poäng upp till Oskarshamn på 3:e plats. 7 poäng neråt i tabellen hamnar man mellan Asplöven och Björklöven, som har 37 resp. 42 poäng. Så det är minst sagt tight där kring topp 8. Ja, egentligen större delen av tabellen, för det skiljer bara 12 poäng mellan Oskarshamn på 3:e och Björklöven på 12:e plats. Mycket kan hända där och ingenting är klart på långa vägar, men vi kan åtminstone konstatera att Leksand fortsäter att vinna och att man på 9 matcher nu har tagit 20 poäng, vilket alltså är 2,2 poäng/match, en ruskig förbättring jämnt mot hur det såg ut innan de här 9 senaste matcherna. Vi ska dock komma ihåg att det är 19 matcher kvar att spela och det gäller nu att hålla den här formen, kanske dippa i någon enstaka match, för det gör alla la, men att då studsa tillbaka och fortsätta vinna igen. Det är många bortamatcher i januari och det blir ett rejält test för grabbarna att bevisa kvaliteten i spelet även där, men först ska vi fira jul och vi gör det i en kraftigt uppåtgående kurva.

Gårdagens alla resultat:
Leksand - Vita hästen 3-1
Asplöven - AIK 2-1
Björklöven - Tingsryd 4-2
Almtuna - Pantern 3-1
Timrå - Oskarshamn 3-2

Asplöven tar inte in några poäng på Björklöven där över sträcket, eftersom att de båda vann, men de närmar sig lagen ovanför tillsammans. att både Asplöven och Björklöven slår 1:an och 2:an i tabellen är däremot lite uppseendeväckande. Starkt jobbat får man ändå säga. AIK gjorde 0-1 i Haparanda, men Asplöven kvitterade och det som också blev segermålet kom med 20:00 på klockan i 2:a perioden. AIK pressade sedan på hela 3:e perioden och vann skotten med 19-2, men Ronan Quemener höll emot och Asplöven tog därmed 3 blytunga poän och lämnar därmed Sundsvall ännu längre bakom sig. Sundsvall ska vi dock komma ihåg har 1 match mindre spelad än vad Asplöven har, man möter Mora borta på måndag och det blir en rejält viktig match för båda lagen.

Björklöven gjorde 1-0 och 2-0 på dryga minuten, innan det hade gått 5 minuter av matchen. Snacka om kanonstart och det var exakt det Leksand också gjorde mot Tingsryd i fredags, ledde med 0-2 innan det hade gått 5 minuter. Då kom Tingsryd igen. det gjorde man inte nu. Man reducerade visserligen, men på 49 sekunder i 2:a perioden och matchen var nästan stängd. Tingsryd reducerade på nytt, men närmre än 4-2 kom man inte och det var bara lagets 7:e förlust under ordinarie matchtid den här säsongen.

Timrå fortsätter som sagt på sin fina tränd, precis som Leksand. Det är också Timrå som är före Leksand i tabellen, över det där sträcket, med bättre målskillnad än vad leksand har, -3 mot -13.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0