Ingen vidare boxplaystatistik

varken för Bofors eller Almtuna när de senare gästade Nobelhallen under söndagen. Bofors fick nämligen spela 5 mot 3 efter 5 minuter av matchen och gick då fram till 2-0 efter mål av Daniel Wessner x2. Almtuna reducerade 2 minuter från paus och kvitterade dryga minuten in i 2:a perioden, båda målen också i powerplay. BIK återtog ledningen, 1 av 2 mål i matchen som inte var i powerplay. Markus Nilsson fick sedan matchsstraff för en huvudtackling och Almtuna satte i det 5 minuter efterföljande powerplayet både 3-3 och 3-4. Det såg också ut att bli slutresultatet, men 6 sekunder från slutet kvitterade Christian Berglund till 4-4. Michael Haga gjorde sedan sitt 16:e mål för säsongen när han avgjorde för Almtunas del. 2 viktiga poäng för Uppsalaklubben, som då är 4 poäng före Hästen, timrå och Leksand.

resultaten:
Bofors - Almtuna 4-5 SD
AIK - Vita hästen 1-2

Ett Hästen som alltså också vann och där Axel Brage återigen stod för en stark insats där han motade 42/43 skott han fick på sig och där Hästen alltså befester sin 6:e plats och faktiskt bara är 1 poäng bakom Bofors och 3 poäng bakom Västerås. VIK har dock 1 match mindre spelad.