Fullsatt Hovet bar fram AIK

Leksand har under de senaste åren åkt ner till Stockholm på annandagen och plockat 3 poäng. Förra året slog man Djurgården i Globen med 1-2 och året innan var det AIK som fick se sig besegrat, också det i Globen. Vet inte om man även spelade i Stockholm på annandagen innan man gick upp i SHL, men idag gjorde man det för åtminstone 3:e året i rad, inför ett fullsatt Hovet, 8094 personer, men det blev ingen 3:e raka seger i Stockholm på annandagen för de blåvita. AIK dominerade stora delar av matchen och vann skotten med hela 49-22, men 46 räddningar från Frans Tuohimaa, som var tillbaka i kassen igen efter sin hjärnskakning räckte inte och utvisningarna fällde till slut avgörandet skulle man kunna säga. AIK gjorde nämligen 2 av sina 3 mål i den spelformen och Leksand prickade dit 1 av sina 2 mål i den spelformen.

Det var hemmalaget som tog ledningen i den 1:a perioden, eter att Tuohimaa gjort några riktigt bra räddningar, men när Christian Sandberg drog till och pucken satt i krysset kunde han inte göra något mer än han hade gjort.

Tommi Paakkolanvaara gjorde dock sitt 5:e mål för säsongen när han satte 1-1 för Leksand i den 2:a perioden, men knappa minuten senare hade AIK återtagit ledningen igen, när Leksand drog på sig en utvisning kort efter målet, något som AIK alltså utnytjade på bästa sätt.

Leksand kvitterade dock på nytt i den 3:e perioden, men återigen kunde AIK återta ledningen kort senare och det blev också slutresultatet.

Matchen slutade 3-2 och det var Leksands 1:a förlust sedan Oskarshamn hemma den där lördagen tidigare i december som vi helst inte vill minnas. Vi ska också komma ihåg att AIK är ruskigt starka på Hovet och Tuohimaa räddar ändå 46 skott, så jag tycker ändå att man gör en bra bortamatch, även om AIK som sagt ägde stora delar av matchen. Det är bara att se fram emot matchen mot Sundsvall hemma i Tegera på tisdag.

Pantern - Bofors 4-5 str

Västerås hade inte vunnit på hela december, men nu var det dags. Efter att Christopher Fish gett VIK en tidig ledning vände Mora på steken och hade 2-1 efter den 1:a perioden. Man ökade sedan på till 3-1 i den 2:a, men västerås kom tillbaka och gjorde både 3-2 och 3-3 innan den 2:a perioden var över och sedan fick man en kanonstart på den 3:e perioden, där man avgjorde matchen på mindre än 6 minuter, då man gjorde både 3-4, 3-5 och 3-6. Den smällen hämtade si aldrig Mora ifrån och det blev 3 väldigt sköna poäng hem till Västerås.

tingsryd rivstartade minst sagt hemma mot ett formstarkt Timrå. Alexander Ruuttu gjorde 1-0 efter 31 sekunder och Eric Castonguay gjorde 2-0 efter 49 sekunder. Efter 49 sekunders spel hade hemmalaget alltså 2-0 och då byttes Johan Matsson ut. Ingen lyckad start för honom direkt, väldigt psykiskt tunt också...

Oskarshamn gjorde 2-0 på 17 sekunder en bit in i 1:a perioden och det blev en väldigt tung uppförsbacke för Almtuna att bestiga. En för tung uppförsbacke. Det såg dock ut att gå hela vägen, för man reducerade i 2:a perioden och kvitterade 2 minuter in i sista perioden, men Oskarshamn malde ändå ner Almtuna och Mitchell Wahl gjorde sitt 18:e mål för säsongen när han gjorde 3-2 bara minuten senare och samme Wahl slog sedan också spiken i kistan när han gjorde 4-2 för hemmalaget.

2 lag som reste sig var dock björklöven och Pantern, där de förstnämnda hämtade upp ett 3-1-underläge till 3-3 i sista perioden, båda målen i powerplay och båda målen från alex Hutchings klubba. Hästen tog dock bonuspoängen när Adam Schmidt var den enda som satte sin straff.

I Panterns fall gjorde Bofors 0-1 på straff efter 2 minuters spel och man utökade till 0-2 7 minuter senare. På 3 minuter i 2:a perioden såg dock Pontus Netterberg och Erik Nyström till att det var 2-2 på tavlan. Det stannade dock inte där, för BIK skulle återta ledningen 2 gåner till och Pantern skulle kvittera 2 gånger till. Henrik Björklund avgjorde sedan matchen med sitt 3:e mål för matchen på straff, hans 2:a straffmål i matchen.

Noterbart var ocks åatt det inte bara var på Hovet det var mycket folk på plats. Annandagshockeyn lockar uppenbart folk. I Mora var det 3727 åskådare på plats, i Nelson garden arena var det 2716 och i Himmelstalund var det 3619 åskådare på plats.

Imorgon spelas Sundsvall - Asplöven. Det är ett riktigt bottenmöte och eftersom att både Björklöven och Pantern närmast över sträcket tog varsin poäng idag är det ännu viktigare poäng som står på spel för de båda lagen under sträcket. Vinner Asplöven är man 3 poäng bakom Björklöven. Vinner Sundsvall är man 2 poäng bakom Asplöven och 8 poäng bakom Björklöven.