Semifinalerna rullar vidare och såhär gick det i omgång 2:

Omgång 2

Linköping - Skellefteå 2-7
Växjö - Frölunda 2-1 SD

Skellefteå var bra i 1:a matchen. Riktigt bra. Här behövde man inte göra så mycket. LHC var riktigt usla, på hemmaplan, där de ju normalt sett brukar vara väldigt starka, men inte den här gången. Skellefteå hade 1-3 efter den 1:a perioden och trots målvaktsbyte till den 2:a perioden fortsatte målen att trilla in. 1-6 efter 2 spelade periode och matchen var givetvis avgjord. Hemmapubliken buade t.o.m. ut sina hjältar där nere på isen, med all rätt, för det var inte bra någonstans. Billiga mål släppte man till och det var i stort ingenting som fungerade. Nu har Roger Melin en svår nöt att knäcka, vad han ska ändra på till 3:e matchen uppe i Skellefteå, som spelas nu ikväll. Linköpingsseger där är nästan ett måste, annars är den här matchserien över på fredag kväll...

I Växjö blev det betydligt jämnare. Efter att Nick Johnson smackat in 1-0 för Växjö halvvägs in i 1:a perioden och Anton Blid kvitterat bara några minuter senare var det 2 målvakter som spikade igen. Lasse Johansson klev verkligen fram och var precis sådär bra som han måste vara för att Frölunda ska kunna ta det här. Nilstorp har en högre lägstanivå och en högre högstanivå. Han kan spela såhär bra. Han ska spela såhär bra. Han glänste dock inte på samma sätt som Johansson gjorde, mest just p.g.a. nyss nämnda, att Nilstorp ska vara en bättre målvakt än Johansson, men det var han inte den här kvällen. Eller, båda två var grymr bra i mål, inget snack om det, men Lasse Johansson tar nog ändå hem målvatspriset, trots att det till slut, efter 104 minuters spel, i den 6:e perioden, var växjö som gick segrande ur det hela. En puck som styrdes på Mikael Wikstrand framför mål och som ställde en annars så bra Lasse Johansson. 104 minuter är den 4:e längsta suddenmatchen i modernt SM-slutspel. Längst är fortfarande Leksand - Färjestad från 1997, drygt 119 minuter.