SM-finalen - omgång 3

Ny match, återigen uppe i Skellefteå. Skulle hemmalaget vinna för 1:a gången den här finalserien? Eller skulle bortalaget vinna på nytt, precis som i de 2 föregående matcherna, något som inte hände på hela grundserien?

Omgång 3

Skellefteå - Växjö 2-4

Ja, det blev ännu en bortaseger. Är det inte konstigt? Att hemmalaget vann samtliga matcher lagen emellan under grundserien, totalt 3-2 i matcher till Skellefteå, men här i slutspelet så har det blivit 3 raka bortasegrar.

här var det Skellefteå som trummade på från start, men Stefan Steen i Växjökassen, som fick kliva in mellan stolparna då Cristopher Nilstorp blev sjuk, fick precis den starten han ville ha och efter klart övervägande spel för Skellefteå var det Växjö som tog ledningen efter drygt 16 minuters spel. Kiiskinen gav bortalaget ledningen, en ledning som Robert Rosén utökade i 2:a perioden. Ett mål som skellefteåspelarna ville ha bortdömt, då man menade att jeff Tambelini var i målgården och störde mackan Svensson. Han var mycket riktigt i målgården, men bedömdes inte störa Svensson, målet godkändes och efterföljdes av en checking to the head på Axel Holmström. Domsluten fortsatte dock att vara emot hemmalaget, för det blev "bara" 2+10 på Welch, inte 5+20, som Skellefteåspelarna ville ha det till. Växjö utökade sedan till 0-3, men skellefteå kom tillbaka och när John Norman reducerade till 2-3 en bit in i 3:e perioden, då blev det rejäl match igen. Stefan Steen stod dock emot och Rhett Rakhshani kunde istället sätta spiken i kistan med 2-4-målet, varefter Skellefteå inte orkade resa sig igen.

Skellefteå - växjö 1-2 i matcher och Växjö är nu bara 2 matcher från klubbens 1:a SM-guld genom tiderna.