Överkörda av serieledarna...

De 4 dagarnas träning och analys efter Skellefteåmatchen i lördags hade tyvärr ingen verkan alls. Ingen alls. Problemen kvarstår, man gör inga mål framåt ch släpper alldeles för mcket bakåt. Soppan kring Tommy Salos vara eller inte vara tidigare i veckan, då han ena dagen, lite i affekt verkade det som, hastigt sa upp sin tjänst som sportchef, för att nästa dag behålla den igen, gjorde säkerligen inte saken bättre. Nej, allt det som var Leksands IF förra säsongen, ett målvaktsspel som nästan var övermänskligt, en tight, trygg och stabil defensiv och inte minst knitna krigarnävar som utstrålade "vi ska visa dem!" en tydlig vi mot dem-känsla. Allt det är som bortblåst nu. Delvis beror det säkert på att nyckelspelare har förvvunnit. Rynos båda lekkamrater i förstalinen, Micke Johansson och Jacke Blomqvist är borta. Det var kedjan som skapade klart mest för de blåvita under förra säsongen. Nu har Rynos kedja inte producerat någonting framåt på 5 matcher. Patrik Hersley, som bombade in 24 mål förra säsongen, är borta. Brian Connelly är tyvärr inte i närheten av hans kvalitéer. dessutom har spelare med ett riktigt Leksandshjärta försvunnit. Gabbe Karlsson har lagt skridskorna på hyllan, Jon Knuts är i Malmö och Jakob De La Rose har dragit över till NHL. Ändå är Leksand 2014/15 betydligt bättre, på pappret, än vad Leksand 2013/14 var, men man har inte alls fått ihop gruppen såhär långt. Tomi Sallinen och Veli-Matti Savinainen är fortfarande de enda 2 i hela truppen som har gjort mål, efter 5 matcher.

då förstår ni att det inte heller blev några mål i gårdagens match mot Luleå, även om det började bra. De första 10 minutrarna av matchen var Leksand helt klart det starkare laget och tryckte på ordentligt mot Joel lassinantti för en ledningspuck, men fick ingen utdelning. Istället var det Carl Fabrisius som efter knappt 6 minuters spel bröstade ner pucken och slog in 0-1 för Luleå bakom en chanslös Alsenfelt i mål.

Det stannade dock inte där. Bara minuter senare ringde det igen. Niklas Fogström skickade in 0-2 bakom Alsenfelt, efter att det, precis som vid det 1:a målet, varit stökigt runt Leksandskassen och pucken ändå studsat Luleås väg. Sådana turstudsar har bara ett lag i medgång, det vet vi. Därför studsade alla Leksands sådana studsar fel, även om man skapade hyfsat bra lägen, men pucken ville inte in bakom lassinantti och det var 0-2 efter den 1:a perioden.

Precis i inledningen av den 2:a perioden skapade faktiskt bröderna Connolly, som jag inte tycker har gjort något alls hittills under säsongen, ett jätteläge, men Lassinantti stod i vägen. Också det en typisk grej som inte riktigt kuggar i när självförtroendet inte finns där, det sätter sig mer eller mindre medvetet i huvudet. Hade det varit Luleås bröderna Abbot som skapade det här läget, då hade det säkert varit 0-3.

0-3 kom också senare under perioden och återigen är det marginaler som inte alls är med oss. Det är nästan som under kvalserieförbannelsernas tid. Allt studsar mot oss, inget studsar med oss. Här gick Lennart Petrells skott via en Leksandsskridsko, ställde Alsenfelt helt och gick in i mål.

Inför 3:e perioden sattes Joel Gistedt in mellan stolparna och hela laget lovade varandra att gå all in för att få tryck framåt och få in det där välbehövliga målet, + att man skulle göra allt för att Gistedt skulle hålla nollan. Det gick precis tvärtom. På periodens första 5 minuter släppte Gistedt in 3 kassar. Först ett skott som han räddade, men släppte retur på, som Luleå kunde slå in. Sedan en snygg styrning av Chelarik och så slutligen ytterligare ett mål som gick på en Leksandsskridsko.

När Luleå gjorde 0-7 började delar av publiken att bua åt hemmalaget. Jag har sagt det förr och det händer sannerligen inte ofta, men när Leksandssupportrarna buar åt det egna laget, då är det illa. Tror nästan bara jag har varit med om det en gång innan, någon gång under tiden i Allsvenskan. Delar av publiken, de drygt 4600 åskådarna, vilket förövrigt är en väldigt dålig publiksiffra, började även att lämna arenan.

0-8 gjorde Luleå sedan i powerplay och det blev också slutresultatet.

Känslan efteråt var helt tom. Ungefär som efter en misslyckad kvalserie. Då är detta ändå "bara" 5:e omgången i grundserien. Det är 50 matcher kvar och mycket kan hända, men jag undrar jag. Efter den här starten levererar spelbolagen odds på bara 3.00 att Leksand slutar sist i årets serie. Som det känns nu kan det inte bli något annat. Jag ska inte säga att det känms uppgivet, inte efter 5 omgångar, men det var nästan så ögonen tårades igår när jag såg hur dåligt laget i mitt hjärta spelade, eller, rättare sagt, hur långt under isen man är och hur allt därmed studsar mot en, ingenting studsar med en.

3 mål på 5 matcher. Det ger ett snitt på 0,6 mål/match. Ett snit på 0,2 mål/period. Fattar ni? 0,2 mål/period! Det behövs alltså 5 perioder för att skrapa ihop till 1 mål. Det är uruselt, minst sagt. 21 mål bakåt på 5 matcher är heller inte så sexigt. 4,2 mål bakåt/match är det.

Ska man se något positivt i det här så kan det väl knappast bli värre nu iaf. 0-8 på hemmaplan, det går väl inte att få ett sämre resultat änd det? Jag undrar vad "Äpplet" säger till spelarna nu idag...

I de övriha matcherna gick det såhär:
Linköping - Växjö 3-5
Örebro - HV71 2-0
Djurgården - Färjestad 2-1 str

LHC tog ledningen, men inför den 3:e perioden var det 2-2. Då tog Växjö ledningen ganska direkt och drgt halvvägs in i perioden smällde man in 2-4 i powerplay och minuten senare också 2-5. LHC reducerade, men några poäng blev det inte. Det var förövrigt väldigt lite publik i Saab arena också. Bara drygt 4200 åskådare.

Örebro gör en stabil hemmamatch och vinner rättvist med 2-0. HV:s bortfacit är inget vidare.

Djurgården var 3 sekunder från 3 poäng. Mattias guter gav hemmalaget ledningen dryg 6 minuter in i 3:e perioden, ett mål som såg ut att bli matchvinnande, men Linus Persson kunde med 19:57 på klockan, slå in 1-1. Djurgården fick dock med sig 2 pinnar, efter ett par märkliga straffar, där Pettersson-Wentzel räddade minst 2 straffar, men där båda ändå på något sästt gick i mål.

Ikväll spelar Skellefteå mot Brynäs och Modo gästar Göteborg. Förhoppningsvis kan en bortamatch dagen innan och en lång resa hem till Övik göra att Leksand får någon form av övertag imorgon när lagen möts just uppe i Övik...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0