Helgens Allsvenska matcher

Det har spelats en del Allsvensk hockey i helgen. Först var det Oskarshamn och Rögle som gjorde säsongspremiär i fredags och då gick det såhär:

Mora - Oskarshamn 2-0
Rögle - Timrå 3-2 str

Oskarshamn imponerade stort under försäsongen, men här blev man nollade. En skön seger för Mora, som nu har 2 raka.

Rögle hade oväntat svårt för Timrå, som såg bleka ut i onsdagens hemmapremiär mot Mora, då Mora fick med sig 3 poäng. Här gjorde man det betydligt bättre och fick med sig 1 poäng från Ängelholm.

Almtuna - Bofors 2-5
Vita hästen - Malmö 2-1 SD
Södertälje - Västerås 3-1
Asplöven - AIK 4-2
Björklöven - Rögle 3-2
Oskarshamn - Karlskrona 5-1

Bofors föll hemma mot Asplöven i premiären, men bortapremiären vann man. 3 poäng i Metallåtervinning arena blev det.

Hästen imponerade stort i Västerås under torsdagens premiär, då det blev 3 poäng. Efter 2 omgångar är man uppe på 5 poäng, för man fortsatte på samma inslagna väg och gjorde en grym insats mot topptippade Malmö. Drygt 4300 åskådare fanns på plats i HimelstalundshALLEN. Ett enormt och fanatiskt publiktryk var det och här tror jag många lag i vinter kommer få det tufft, särskilt om man fortsätter att dra så mycket folk. Det finns det goda chanser till, eftersom att folk i Norrköping har väntat på det här i 19 långa år.

AIK fortsätter att gå trögt. I premiären tappade man 2-0 till 2-3 mot Södertälje och här tappade man också en ledning, 0-1 efter 1:a perioden, till en slutlig förlust med 4-2.

Asplövens bladkollega, Björklöven, hade en minst sagt dålig premiärmatch nere i Malmö, men här var det bättre, till hemmafansens stora glädje. Man hade 1-0 efter den 1:a perioden och sedan rullade även 2-0 och 3-0 in. Det spelade man sedan på och gjorde det väldigt bra. Röglespelarna fick inte ordning på sitt spel och 3-2 låter nästan jämnare än vad det var, för jag tycker att Löven var bättre. Rögle fick dock in en reducering och så ytterligare en i spel 6 mot 5 i slutet, men man nådde inte hela vägen och det var 3 mycket sköna poäng för Björklöven.

Oskarshamn storslog Karlskrona i Smålandsderbyt. Det var till slut inget snack om saken, även om det var jämnt långt in i matchen.

Efter såhär få omgångar tänker jag inte skriva någon fullständig tabell, men det är faktiskt så att efter 2 omgångar toppar Asplöven tabellen, följt av Mora. Dessa båda spelar just nu Allsvensk final till våren. I botten är Almtuna och topptippade Västerås, som faktiskt är det enda laget utan poäng. 0p och -5 i målskillnad har man. Bättre start på säsongen kunde man ju fått...

I SHL har inget lag full pott efter 2 spelade omgångar. Frölunda och Luleå har 5 poäng. I botten har vi Modo, Leksand och LHC, som är de 3 lag som inte har tagit poäng än så länge. LHC har dock bara spelat 1 match. Deras 2:a match är ikväll, i Saab arena, mot Djurgården, som också bara har spelat 1 match.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0