Bottentippade och totalsågade Vita hästen, som är nykomlingar i serien, toppade faktiskt Allsvenskan efter 3 omgångar med sina 8 poäng. Det är inget annat än imponerande. Man mötte ju Björklöven hemma i Himelstalundshallen i onsdags, som ett komplement till omgång 3. Där gick det såhär:

Ny seger och 3 nya poäng för Hästen. Det är inget annat än starkt jobbat!

I omgång 4, som kompletteras senare ikväll av 2 matcher, har det hittills gått såhär:

Almtuna - Västerås 2-0
Oskarshamn - AIK 6-1
Timrå - Bofors 3-2
Rögle - Karlskrona 2-5

I Haparanda tog Malmö ledningen redan efter 73 sekunders spel. Asplöven vände dock på steken, från 0-1 till 2-1, på mindre än 1 minut. Malmö kvitterade sedan i den 2:a perioden, men Emil Sylvegård, son till Patrik Sylvegård, sportchef i Malmö, satte sedan avgörande 3-2 till hemmalaget i 3:e perioden. 3 nya poäng till Asplöven alltså och Malmö fortsätter att gå lite knackigt.

Knackigt går också Västerås. En ny förlust blev det här, nu mot Almtuna. Man ligger 12:a efter 4 spelade omgångar. Noterbart är att både Västerås, Malmö och Rögle ligger på platserna 9-12, d.v.s. ingenmansland. Under sträcket hittar vi Björklöven, som dock har en match mindre spelad och som klättrar förbi Västerås om man slår mora ikväll. Sist är AIK, som har fått en ännu sämre start på säsongen än vad Leksand har fått i SHL. 7-17 i målskillnad på 4 matcher och 1 poäng. Det är vad man har skrapat ihop och mäktat med och nu agerar man också. Christian engstrand, LHC:s målvakt från förra säsongen, som går klubblös, plockas nu in, detta efter förlusten med 6-1 mot Oskarshamn igår.

Så, det återstår att se om Hästen återtar ledningen i tabellen ikväll om man slår Södertälje borta. Gör man inte det kan SSK istället toppa tabellen med 10 poäng. Kryssar man där, ja, då toppar Asplöven tabellen efter 4 spelade omgångar.H