Förlust i Globen

Inför 13 117 åskådare i ett näst intill fullsatt Globen och ett maffigt publiktryck, inte minst från Järnkaminerna, som hade samlat ihop en klack som täckte hela den ena kortsidan, blev det ytterligare en förlust för Leksand.

Det var dock Leksand som öppnade bäst och Robin Jakobsson hade ett skott i stolpen redan efter dryga 3 minuters spel. Därefter drog man dock på sig en utvisning och spelövertaget försvann. Istället var det Djurgården som kunde trycka på ordentligt, både under och efter powerplayet. Till slut kom också målet. Efter drygt 7 minuter kunde Mikael Alén ge hemmalaget ledningen.

Därefter var det Djurgården som ägde stora delar av den 1:a perioden, men i den 2:a kom Leksand ut starkt, efter att ha laddat om inne i omklädningsrummet, och pressade på riktigt bra, dock utan att få in pucken bakom en storspelade Tellqvist i Djurgårdskassen, trots powerplay och ett stort tryck.

Istället var det Djurågården som fick spela PP strax efter att Leksand gjort detsamma, man gjorde det riktigt bra och åkte ifrån Joonas Rönnberg, som tvingades ta en hakningsutvisning för att undvika ettt friläge. I spel 5 mot 3 satt dock 2-0 för Djurgården och senare i perioden satte man även 3-0.

En tung och jobbig uppförsbacke för de blåvita inför den 3:e perioden. Inte mycket talade för att man skulle vända på steken, inte minst med tanke på att man hittills bara gjort 2 mål på 8 perioder. Nu skulle man göra 3 mål på 1 period för att ens få med sig några poäng. Ett snabbt mål var det som krävdes, men det kom inte. Trots stor Leksandsdominans och spel i Djurgårdens zon fick man inte in pucken. Istället kunde Djurgården, nästan i sitt första anfall för perioden, sätta 4-0 och där var det luften ur för de blåvita. Perioden spelades mest av, även om Leksand genom Tomi Sallinen fick in en reducering. Närmre än så kom man dock inte och matchen slutade 4-1 till Djurgården.

Tungt, tungt för Leksand. 0 poäng och -7 i målskillnad, bara 3 gjorda mål och 10 insläppta, efter 3 omgångar. Bättre start på säsongen kunde man ju fått. Tyvärr är det nu också så att eftersom att Modo vann, som ni kan se nedan, är leksand nu det enda lag som står utan poäng.

För såhär gick det i de övriga matcherna:
Örebro - Luleå 1-3
Brynäs - Växjö 1-2 str
Skellefteå - Linköping 4-1
Färjestad - Modo 2-6
HV71 - Frölunda 5-0

Luleå fortsätter att vinna. Man toppar nu tabellen, följa av Skellefteå, som gästar Tegera arena imorgon och som här slog LHC med klara 4-1. Det var en ganska jämn 1:a period, men i den 2:a körde SAIK fullständigt över LHC. 3-0 i mål och hela 13-0! i skott. 0 skott på mål under en hel period är inte vanligt. Vet inte om jag varit med om det någon gång tidigare. Uselt var det i vilket fall av Clubben och där avgjordes också matchen.

I Gävle var det sämsta publiksiffran sedan arenan byggdes för 10 år sedan. 3507 åskådare. Det är rena Allsvenska pybliksiffror. Riktigt dåligt av Brynäsfansen.

HV imponerade stort och slog en av guldfavoriterna, Frölunda, med klara 5-0. Mattias Tedenby hade tydligen lite lekstuga och guldhjälten från 2010, Teemu Lainne, gjorde sin 1:a match för klubben på 3 år.

Och så tyvärr då Modos imponerande islossning i Karlstad. Man hade bara gjort 3 mål innan den här matchen. Nu gjorde man 6 till.Kan det hända Modo kan det hända Leksand. Vi hoppas på det imorgon, när Skellefteå som sagt gästar Tegera arena.

Här är mitt tips inför morgondagens fulla omgång:

Frölunda - Djurgården 2
Leksand - Skellefteå 2
Linköping - Örebro 1
Luleå - Brynäs 1
Modo - HV71 X
Växjö - Färjestad 1

Tror Djurgården kan spinna vidare på sin känsla efter Globenmmatchen. D.v.s. om man får ett tidigt mål eller tar ledningen. Gör FrölUNDA 1:A MÅLET, DÅ BLIR DET JOBBIGARE.

Tyvärr tror jag också att Skellefteå vinner imorgon. trots att man har tappat så många spelare sedan förra säsongen, totalt nästan 400 poäng, så har man ändå inlett serien väldigt starkt och jag tror tyvärr man fortsätter på den banan.

LHC tar andra raka segern hemma i Saab arena och Luleå knäcker Brynäs.

Sedan tror jag det är lite samma sak med Modo som med Djurgården. Kan man få en tidig ledning eller ta ledningen, då kan man nog rida vidare på känslorna efter Färjestadmatchen, men tar HV ledningen, vilket inte alls är någon omöjlighet, då blir det tyngre. Jag tror dock det blir ett kryss där.

Slutligen slår Växjö Färjestad. Man fortsätter att vinna hemma i Vida arena.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0