Tung förlust mot Frölunda...

Det var en jämn och böljande match som de 5229 åskådarna i tegera arena fick se under torsdagskvällen. En jämn batalj med 2 bra målvakter i form av Oscar Alsenfelt och Lasse Johansson.

Leksand fick ganska omgående spela powerplay när Oskar Fantenberg åkt ut för Frölunda, och man skapade ett bra tryck direkt nere mot Lasse Johansson. En mycket bra start av matchen för de blåvita, dock utan utdelning.

Spelet var sedan, som synes ovan, väldigt böljande, med chanser åt båda håll, men det var Leksand som hade ett litet övertag och man gjorde också 1-0 mot slutet av perioden, ett mål som dock dömdes bort, då en Frölundaspelare i momentet innan gjort sig skyldig till en hakning.

Leksand fick inte heller utdelning i det här powerplayet och det var 0-0 efter den 1:a perioden.

I 2:a perrren öppnade Frölunda klart bäst, men Leksand fick ytterligare ett powerplay och skapade där flera bra chanser, t.ex. när man missade näst intill öppet mål, efter att johansson varit helt bortspelad, dock fortsatt utan resultat.

Utan resultat var det också när Frölunda några minuter senare fick spela powerplay. I sin iver att gå framåt öppnade man upp sig bakåt och mattias Ritola, som gjorde sin 1:a match i leksandströjan, var ruskigt nära att sätta 1-0 i boxplay, men Lasse Johansson redde ut det hela och det var fortsatt 0-0 efter 2 spelade perioder, i en match där Leksand på inget sätt var sämre än Frölunda, tvärtom skapade man nästan mer och fler chanser, dock utan att få in pucken.

Istället var det frölunda, som innan matchen var seriens sämsta lag i powerplay, med drygt 8% utdelning, som skulle göra 0-1 i den 3:e perioden, just i powerplay. Andreas Johnsson spräckte till slut målnollan för gästerna.

Leksands kvitering lät dock inte vänta på sig. linus hultström befann sig plötsligt i slottet och drog iväg en handledare som Lasse Johansson inte kunde plocka och det var kvitterat, 1-1.

Precis som i lördags mot Växjö, då Simon erlandsson lite oturligt slog en indianare mitt framför mål, så att växjö kunde göra 1-0, slarvade man här, när Robin Gartner precis efter kvitteringen skickade ut pucken över sargen och fick sätta sig 2min för puck out.Vad händer då? Jo, frölunda, som innan matchen som sagt var sämt i powerplay, gjorde ännu ett mål i den spelformen. Den här gången var det Mathis Olimb som satte pucken i nät bakom Alsenfelt och trots flertalet heta och bra chanser fick de blåvita inte in någon kvitering och en ny förlust inkasserades därmed på kontot, i en match som likt den mot HV förra veckan lia gärna kunde ha slutat med 3 poäng, för man var inte utspelade eller ett sämre lag på något sätt. Tvärtom var man stundtals t.o.m. bättre än Frölunda, men ändå inga poäng och nu är det 8 poäng upp till Modo där över sträcket. Man får dock ta med det här spelet och fortsätta på samma bana. Med lite mer flyt så kommer det resultera i poäng, det är jag säker på.

Imorgon går vi in i 2:a femtedelen av säsongen och då står Örebro, som hittills är det enda lag Leksand har slagit, för motståndet nere i Behrn arena...

I de övriga matcherna gick det såhär:
Brynäs - Örebro 4-1
Skellefteå - Växjö 2-1
Färjestad - HV71 1-2
Linköping - Modo 1-2
Luleå - Djurgården 3-4

Brynäs avgjorde matchen under några minuter i 2:a perioden, då man bombade in 4 mål bakom stackars julius Hudasek, som inte hade någon lyckad afton. Han byttes därefter ut och sedan höll enrik Lundberg nollan. Det räckte dock inte. Anders Eriksson reducerade visserligen fram till 4-1, men segern var ändå kassaskåpssäker för Brynäs, varspublik dock svek igen. Bara 3721 åskådare.Det är faktiskt sämre än vad både Björklöven, Malmö och faktiskt också oftast Vita hästen brukar ha på sina matcher. Det är för dåligt, Brynäs...

Uppe i Skellefteå kvitterade Växjö med knappa minuten kvar att spela, men målet dömdes bort, vilket väckte starka protester från bortalaget, som därefter inte fick in någon kvittering och hemmalaget kunde därför ta ytterligare 3 poäng och kliva upp på 25 pinnar i tabellen. Enligt Martin Hedbergs "Iskalla fakta" i Radiosportens hockeypod har man dessutom goda chanser att vinna guldet för 3:e året i rad nu till våren. Efter 10 spelade omgångar, som det var då när det avsnittet spelades in, har de 10 årens senaste mästare legat 1:a eller 2:a efter 10 spelade omgångar, eller om det var på platserna 1-4 på 10 år, men där mästarna legat 1:a eller 2:a 5 gånger. Ja, jag vet inte exakt, men något åt det hållet var det iaf.

Färjestad fortsätter att gå kräftgång och ärfortsatt under sträcket, tillsammans med Leksand. Ny förlust och förlustsviten är nu uppe i 5 matcher för FBK. Snart tanerar man alltså Leksands svit från inledningen. Här vann HV med 2-1 och Jönköpingslahget är därmed uppr på 4:e plats i tabellen. Man har smugit med lite sådär, utan att ha det där rampljuset på sig hela tiden och jag tror nog att man kan bli farliga i år. Åtminstone farligare än man var förra säsongen.

Modo slog LHC på bortais. En tam insats av LHC och Adam Reideborn gjorde återigen en stabil insats i Modokassen. Kanske är han på väg att ta över förstaspaden från Ullmark?

Det mest uppmärksammade i matchen uppe i Luleå var Johan Forsbergs mycket, mycket fula armbåge i ansiktet på Daniel Färnholm, vilket naturligtvis renderade i match penalty och som också, högst troligt, kommer leda till en längre avstängning. Matchen vann Djurgården, som synes ovan, även om Luleå åt ikapp 1-4 till 3-4, men man nådde aldrig hela vägen.