Det är mist sagt tätt och jämt i hockeyallsvenskan. Inför omgång 15 hade Mora serieledningen, men Vita hästen, Asplöven, Malmö, Almtuna och Rögle hade alla chansen att ta över den efter omgången.

Mora - Timrå 4-6
Rögle - Björklöven 1-2
Malmö - Vita hästen 0-2
AIK - Asplöven 3-6

Serieledandde Mora hade det tufft hemma mot Timrå, som tog ledningen, men mora kvitterade bara 24 sekunder in i 2:a perioden. Ledningsmålet kom dessutom bara minuter senare. timrå tog timeout, vilket hjälpte. 2-2 kom ganska omgående, men innan perioden var över hade Mora gjort 2 mål till och gått fram till 4-3. Det såg således ut att gå mot ytterligare 3 poäng för Mora, men Timrå ville annat. Kvitteringen kom 06:57 in i 3:e och Johan Persson kunde sedan sätta 4-5 i powerplay, 1:45 från slutet. en riktig kalldusch för Mora. 4-6 kom sedan i tom kasse.

Således var det då ett ypperligt tillfälle för lagen bakom att gå förbi Mora och upp i serieledning.

Den chansen tog Almtuna, som bortaslog Bofors med 4-2. Då seglade man upp på 27 poäng, 1 före Mora.

tillfällig serieledning för Almtuna alltså. Häftigt.

Då hade dock inte matchen nere i Malmö spelats klart och där stod det länge 0-0, men med bara 2 minuter kvar av matchen kunde Anton Brehmer göra 0-1 bakom Pontus Sjögren, som tyckte att han blivit skymd och påverkad av Hästenspelare i sitt agerande, men så dömdes inte fallet och 0-2 kom sedan i öppen kasse. Då var Hästen uppe i serieledning igen, på samma poäng som Almtuna, men med bättre målskillnad. Malmö, som också hade chansen, parkerade då istället på 6:e plats i tabellen.

Det är dock inte Vita hästen som är serieledare efter 15 spelade omgångar. Det är Asplöven, som gästade Hovet och AIK under söndagen. AIK hängde med i 55 minuter, men i slutet kunde Asplöven avgöra med 3 snabba mål. Jonas Berglund, Sam Marklund och Daniel Mannberg blev matchhjältar för Asplöven, som därmed toppar tabellen, före Vita hästen, Almtuna, Mora och Karlskrona, som vann med 4-1 hemma mot Oskarshamn. 3 snabba mål i 2:a perioden avgjorde matchen.

Björklöven låg sist i tabellen inför omgången, men precis som man gjorde uppe i Umeå i omgång 2 gjorde man här. Man slog Rögle med Kevin Lindskoug i målet, som alltså återigen gjorde en grym insats mot sin gamla klubb. Starkt av Löven, som därmed passerade AIK, som återigen är sist i tabellen, men faktum är att det bara är 13 poäng mellan Asplöven och AIK. Grymt jämn och tight tabell och jag tror att det kan fortsätta så hela säsongen. Häftigt och jätteroligt. Hockeyallsvenskan är ännu ett år, kanske det sista, överträffat SHL.

Västerås - Södertälje, som kompletteear den här omgången, spelas ikväll.