Malmö vann Skånederbyt

Hockeyallsvenskan är just nu ganska haltande. De flesta lagen har spelat 16 matcher, utom Almtuna, Mora, Södertälje och AIK, som har spelat 15.

Såhär har det gått för de andra lagen i omgång 16:
Oskarshamn - Bofors 4-0
Malmö - Rögle 3-1
Asplöven - Västerås 2-6
Timrå - Karlskrona 5-2
Björklöven - Vita hästen 3-1

Topplagen förlorade alltså. Asplöven föll rejält hemma mot Västerås, som tog 4:e raka segern. Lita på att VIK kommer klättra i tabellen nu framöver, för det här övertygade och Martin Filander har kanske äntligen fått igång laget, efter att Mcgrath och Fornataro fått lämna.

McGrath, som är klar för Oskarshamn, som här kontrollerade matchen mot Bofors ganska genomgående. David Rodman var också inne på 3 av Oskarshamns 4 mål. Framstående och bra, precis som Luka Kaputi och Greg Squires, som var inne på det 4:e.

Hästen föll också, kanske lite oväntat, uppe i Umeå. Börjar bränslet ta slut för Hästen nu? Starkt av Löven iaf, som dock inte klättrar över det nedre sträcket, eftersom att Oskarshamn också vann. IKO är 1p för Löven och sedan börjar faktiskt Bofors ligga lite illa till där, för man är bara 2p före björklöven där under sträcket. I de här regionerna har vi inte varit vana att se BIK under de senaste säsongerna, då man varit ett absolut topplag. Får se om man kan komma igen och bli det även i år.

Malmö vann Skånederbyt inför drygt 8000 på läktarna. Där någonstans borde Malmös publik alltid vara, med tanke på hur stor och fin arena man har, men det är lättare sagt än gjort. Lyckas man ta klivet upp i SHL kan vi nog däremot börja snacka pybliksiffror. Just nu har man ett bra läge att ta sig upp i SHL, för i och med segern över Rögle klättrar man förbi Karlskrona, Mora, Almtuna och Vita hästen och är numera 2:a i tabellen. Dock har ju som agt både Mora och Almtuna en match mindre spelas och kan båda gå förbi malmö igen. Faktum är att de båda kan ta över serieledningen, om Almtuna slår AIK och Mora slår Rögle. Malmö kan dock ändå vara serieledare ikväll, om man slår SSK borta. Då har man dock en match mer spelad än de övriga.

Karlskrona gjorde ett sådant där jätteras igen. Timrå gjorde 4-0 i 2:a perioden och avgjorde i princip matchen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0