Förlust i Växjö

Ny match, den 10:e i årets serie, nu nere i Växjö. En tuff bortamatch med mycket känslor redan från start. Högt tempo och målchanser åt båda håll. Det dröjde dock inte länge innan Viktor Mårtensson och Noa welch rök ihop. Båda kastade handskarna och det blev således matchstraff på båda 2. Snyggt av Mårtensson, som visserligen fick matchstraff, men som samtidigt fick bort en av Växjös viktigaste spelare.

Det blev dock ändå powerplay för Växjö, dåMårtensson åkte på en 2:a för osportsligt uppträdande. Det boxplayet klarade de blåvita dock av utan några större problem, men sedan åkte man på ett matchstraff till. JonasFrögren åkte på matchens 3:e matchstraff inom loppet av 10 minuter. Således var det powerplay i 5 minuter för Växjö, men bortalaget gjorde det ruskigt bra. Man slet och kämpade, rensade gång på gång. Ryno och grabbarna såg ut att klara av det hela, efter mycket, mycket fint boxplayarbete, men med bara minuten kvar så satt 1-0 i nät bakom Alsenfelt och naturligtvis var det ett skitmål Växjö fick med sig. Eller, rättare sagt, riktigt slarv av Simon Erlandsson. En riktig indianare framför mål och robert Rosén hade bara att slå in den i öppen kasse.

En kalldusch för Leksand, men man repade sig ganska snabbt och jämnade återigen ut perioden. Växjö var visserligen det lag som nu skapade mest, men Alsenfelt är verkligen på väg att hitta storformen igen, för nu agerade han vägg för Växjös alla skott.

I den 2:a perioden vardet Växjö som styrde pelet. Inga jättefarliga chanser dock, men ändå ett spelövertag.

Leksand fick dock powerplay, men man skapade i princip ingenting. Istället fick Växjö en spelvändnin när Leksand blivit fulltaliga och det var 2-0. Inte helt rättvist sett till matchen, men man var effektiva, Växjö.

Växjö fortsatte att föra spelet, men Leksand fick ännu ett powerplay, men skapade återigen inget vidare. Hultström/Ryno fick dock ett jätteläge efteråt, men sottet gick över.

I 3:e perioden behövde Leksand helst ett snabbt mål för att komma in i matchen, men det fick man inte. Christopher Nilstorp var också han vägg i Växjökassen och hemmalaget kontrollerade tyvärr händelserna ganska bra, även om Leksand stack upp några minuter här och var och skapade en hel del, men inga mål, vilket innebar att Växjö vann matchen med 2-0.

Totalt sett var det kanske rättvist, men 1-0 var som sagt ett rent turmål, efter ett matchtraff på Frögren, som experterna t.o.m. tyckte var töntigt. "Slewfooting" var det Frögren åkte för, d.v.s. att man sopar undan fötterna på motståndarna, men det tyckte varken jag, expertterna eller kommentatorerna på webbradion att det var. 2-0 var ett kontringsmål, inget förAlsenfelt att göra på den heller. Förutom målen kontrollerade Växjö händelserna gansa bra, men lite tur hade man. Annars hade det kunnat bli väldigt jämnt.

I de övriga matcherna gick det såhär:
Frölunda - Linköping 4-1
Modo - Luleå 1-4
Skellefteå - Djurgården 3-2
Örebro - Färjestad 4-1
HV71 - Brynäs 5-0

Med mycket energi och stark skridskoåkning malde Frölunda ner LHC, som till slut inte hade en chans nere i Göteborg.

Det hade inte heller Modo, även om man faktiskt tog ledningen i matchen med 1-0. Sedan var det roliga slut och Luleå kunde vinna ganska enkelt.

Skellefteå tog 5:e raka hemmasegern och åkgar på i toppen av tabellen, tätt följda av Luleå som hakar på, liksom Frölunda.

Färjestad fortsätter att gå tungt. Ny förlust här och man är kvar under sträcket. Synd att Leksand inte lyckades ta poäng då, när mn hade ett såfint läge. Då hade man bara varit 1p bakom FBK. Nu är det 4 poäng upp till dem och 5 poäng upp till Modo över sträcket.