Färjestad vann sexpoängsmatchen...

Det var relativt mycket folk i löfbergs arena under torsdagen, då Leksand gästade för det så enormt viktiga mötet lagen emellan. Vid seger skulle Leksand för 1:a gången den här säsongen lämna jumboplatsen i serien. Vid förlust skulle Färjestad istället var 4 poäng före de blåvita igen.

1:a perioden var jämn rent spelmässigt. Båda lagen försvarade sig bra och skapade även ra chanser framåt, där FBK var det något hetare laget och Alsenfelt i mål de något bättre målvakten, för oj vilka räddningar han stod för! Han var i högsta grad idragande till att det var mållöst efter den 1:a perioden.

I den 2:a kom dock målen och det var Leksand som skulle ta ledningen. Jes Bergenstrlm, som verkligen har hittat formen och är i en kanonform för tillfället, öser in mål match efter match. Det gjorde han också nu, när han såg till att bortalaget tog ledningen i matchen med 0-1.

Färjestads replik lät dock tyvärr inte vänta på sig. Bara minuten senare satte Mila Gulas 1-1 bakom Oscar Alsenfelt.

Färjestad skulle också ta ledningen innan perioden var över. Jakub Klepis smällde in 2-1 för hemmalaget bakom Alsenfelt och plötsligt hade båda de tjeckiska stjärnorna i FBK levererat, vilket det har varit si och så med tidigare under säsongen.

Joakim Rodin, som var bänkad senast mot Frölunda, ja, som t.o.m. inte fanns med ner till Göteborg, hittade sedan rätt i den 3:e perioden, när han drog iväg ett skott mot Alsenfelt, snappade upp returen och satte 3-1 till Färjestad.

Matchen såg avgjord ut, men drygt halvvägs in i perioden kom reduceringen. Linus Hultström hittade nätet bakomm Justin Pogge i Färjestadkassen och det var 3-2.

slutskedet av matchen bestod sedan av en rejäl anstormning från de blåvita. Man satte hög press mot pogge och Färjestad fick jobba grymt hårt för att undvika en kvittering. tyvärr lyckades man också med det och Färjestad stod därmed som segrare av den så enormt viktiga matchen, vilket innebär att Leksand fortsatt är sist i tabellen, 4 poäng bakom Färjestad och 7 poäng från säker mark. För, var resultaten perfekta i tisdags var de sämsta tänkbara igår. Färjestad vann och Modo vände i Örebro och plockade 2 poäng på straffar, i en match där William Nylander viade upp sig från sin bästa sida. Vilket solomål han bjöd på!

Såhär gick det i de övriga matcherna:
Skellefteå - Luleå 3-2
Örebro - Modo 3-4 str
Linköping - HV71 2-0
Brynäs - Djurgården 4-7
Frölunda - Växjö 3-2 str

Fullsatt i Behrn arena och publike fick som sagt se the Nylander show. Han var grymt bra, den unge William, tyvärr då för Leksands del...

Brynäs åkte på ännu en tung förlust, den 4:e eller 5:e i rad. Djurgården vann med hela 7-4, trots att lagen följdes åt hela vägen. Djurgården tog hela tiden ledninge, men Brynäs kom tillbaka, både till 1-1, 2-2, 3-3 och 4-4. Sedan satte DIF 4-5 knappt halvvägs in i sista perioden och de 2 sista målen satt i öppen kasse. Därför blev siffrorna kanske mer förvånande än vad matchbilden visade.

I Saab arena gjorde HV 0-1 i 2:a perioden. Andreas Jämtin firade målet genom att göra segergest framför LHC:s ståplats, vilket fick dem att totalt tappa omdömet. bl.a. en ficklampa kastades in på isen, som fick spolas om och matchen blev därmed kraftigt försenad. målet dömdes sedan också bort, som ni ser, för en hög klubba. Istället kunde hemmalaget göra både 1-0 och 2-0 i sista perioden och därmed besegra serieledande HV71. En fin skalp för LHC.

Norrlandsderbyt vann Skellefte, trots att Lule tog ledningen med 0-1 i den 1:a perioden. Martin Lundberg klev fram och blev stor matchhjälte för SAIK.