Almtuna smyger med...

Tabellen i Hockeyallsvenskan är ruskigt jämn. Det skiljer bara 13 poäng mellan 1:an Vita hästen och AIK på 14:e plats. Hästen och Mora är dessutom 3 poäng före 3:an, som numera heter Almtuna. Södertälje, som för bara några omgångar sedan låg just 3:a, är nu nere på 9:e plats med sina 15 poäng och har faktiskr bara 4 poäng ner till det nedre kvalsträcket, där fortfarande Västerås och AIK befinner sig. AIK är nu dock bara 1 poäng bakom VIK, som fortsätter att gå riktigt tungt. I omgång 11 blev det en ny förlust, nu nere i Malmö arena, för såhär gick det i den omgången, omgång 11:

Almtuna - Mora 4-2

Toppen mot botten när Vita hästen gästade Hovet, inför ögonen på knappt 3000 åskådare.AIK ryckte åt sig en 3-0-ledning, men trots det blev det spännande mot slutet, när Hästen reducerade 2 gånger om, men ikapp kom man aldtig och AIK tog ännu en seger, vilken som sagt gjorde att man kröp närmre Västerås i tabellen.

För Västerås föll nere i Malmö, i en mycket jämn match, där Västerås absolut inte uppträdde som lag 13 i tabellen. Man hade bra häng matchen igenom, men till slut var det ett matchstraff på Nick Angel som fällde Västerås. Det var 8 minuter kvar av matchen och ställningen var 2-2. Man redde dock ut det, men 20 sekunder in i förlängningen avgjorde henrik Hetta för Malmö.

asplöven gjorde 3 mål på 40 sekunder i 2:a perioden och det blev matchavgörande. Karlskrona reste sig aldrig från det, även om man var nära. Man gjorde både 4-2 och 4-3, innan Jonas Berglund kunde sätta 5-3 för hemmalaget i tom kasse.

I Uppsala fortsatte Johan "Honken" Holmkvist att spika igen. Niklas Eriksson och Markus Ragnarsson har verkligen fått igång det där laget och man är nu som sagt 3:a i tabellen. En tabell som förvisso är väldigt jämn, men 3:a är alltid 3:a.