Revansch mot Luleå!

Det blev inte 8-0 för Leksand, men man fick ändå revansch för 0-8-förlusten senast lagen möttes hemma i Tegera arena, i den match som blev det riktiga bottennappet i den där förlustsviten på 7 matcher som laget inledde serien med.

Leksand öppnade klart bäst uppe i Coop Norrbotten arena och fick 2 tidiga powerplay i matchen, dock utan resultat, även om man skapade flertalet vassa chanser.

Trots att man hade hela 9-0 i skott knappt halvvägs in i perioden var det Luleå som tog ledningen. Hemmalagets 1:a skott på mål i matchen. Ingen bra start för Alsenfelt i mål.

Leksand repade sig dock snabbt och Tomi Sallinen kunde sätta 1-1 i när bara 28 sekunder senare, en ställning som stod sig perioden ut, även om det fortsatt var Leksand som hade ett spelmässigt övertag.

I den 2:a perioden fortsatte Leksand att skapa de vassaste chanserna offensivt. Åtminstone till en början. Sedan åt sig Luleå in mer och mer i perioden och Cam Abbot drog en puck i stolpen. Alsenfelt hade dock marginalerna med sig, både där och strax efteråt, när Luleåspelarna träffade målramen igen, den här gången ribban.

trots alla jättechanser för Luleå var det Leksand som gjorde mål. Ologiskt, precis som i den 1:a perioden när Luleå tog ledningen. Här var det Johan Ryno, som fortsätter att producera, som drog iväg ett skott som Lassinantti i Luleåkassen inte ens hann reagera på.

1-3 var ockå det nära innan perioden var slut, när Sallinen ordnade en straff för bortalaget i boxplay, efter att han slitit sig fri på en kontring i BP. Straffen tog han själv hand om, men missade tyvärr och ställningen var 1-2 efter 2 spelade perioder.

1-3 skulle dock komma i 3:e perioden. David Åslin stod för ett riktigt konststycke, när han serverades av Hultström och sedan drog pucken mellan benen på sig själv och stänkte upp den i krysset bakom Lassinantti.

Luleå tog timeout och försökte komma tillbaka i matchen. Det lyckades man med. Johan Forsberg satte 2-3 bakom Alsenfelt och det blev lite spännande där på slutet, men till slut kunde Johan Ryno bli tvåmålsskytt när han satte 2-4 i öppen kasse.

Det blev dock inte slitresultatet, för luleå kunde faktiskt få in ytterligare en reducering med 11 sekunder kvar, men någon kvittering kom inte och Leksand tog därmed 3:e raka segern, något som så klart känns väldigt bra. Snacka om att Tommy Salo och andreas Appelgren har vänt den här skutan som hamnade så snett från början. Laget ligger fortfarande sist i tabellen, men det är inga jätteavstånd längre, bara ett fåtal poäng upp till både Modo, Färjestad och Brynäs.

Såhär gick det för dem och alla andra lag under torsdagen:
Modo - Linköping 2-0
Färjestad - Växjö 1-2 SD
Frölunda - HV71 4-3 str
Örebro - Brynäs 2-1 str
Djurgården - Skellefteå 2-1 SD

Tyvärr så tog ju då alla 3 lag där framför Leksand, Modo, Färjestad och Brynäs, återigen poäng samtidigt som Leksand, vilket, trots segern, gör att laget inte kryper så mycket närmre.

Modo slog ganska otippat LHC, även om LHC är svaga borta. Linus Ullmark fick äntligen storspela och hålla nollan. Han storspelade ju änen matchen innan mot Växjö, när Modo hämtade upp 3-0 till 3-3, men då räckte det inte ändå. Det gjorde det nu och det blev 3 viktiga poäng för Övikslaget.

Färjestad plockade 2 pinnar hemma mot just Växjö och Brynäs tog med sig 1 pinne från Örebro, efter att Örebro gjort en straffkupp, där man satte in Julius Hudasek i mål, trots att det var Henrik Lundberg som hade stått hela matchen. ett vinnande drag för ÖHK den här gången.

Djurgården fortsätter att ta poäng och man har ju ett gigantiskt stöd där hemma på Hovet. Dät är absolut i Sveriges topp när det gäller publikstöd, det får man ge dem.