Sista omgången av Hockeyallsvenskan 2013/14 spelades under tisdagen. Förutsättningarna kring de båda sträcken var de att Djurgården hade den 3:e och sista direktplatsen, 2 poäng före Bofors. Mora hade den sista Playoffplatsen, 1 poäng före Timrå. Såhär gick det:

Malmö - Timrå 2-1
asplöven - Södertälje 4-1
Västerås - Almtuna 5-1
Karlskrona - Björklöven 6-3

Djurgården kopplade ett stabilt grepp om den där 3:e platsen redan i 1:a perioden. Jens Jakobs inledde målskyttet för Djurgården redan efter 02:35. Sedan trummade man bara på och lekte med Rögle i den 1:a perioden. 0-4 stod det efter densamma och redan där var fighten kring det sträcket i princip död. Bofors gjorde vad man kunde nere i Ljungby, men det var inga direkta kämpartakter man såg hos BIK-spelarna. Det var ganska avslaget och man insåg nog att loppet var kört. 3 poäng blev det i alla fall, trots allt, men det räckte ju inte.

Kring playoffsträcket blev det betydligt mer dramatiskt. Oskarshamn hängde med Mora bra till en början. Faktum var att man hade ledningen efter den 1:a perioden med 1-0, samtidigt som timrå hade 0-0 nere i Malmö. Det innebar att de båda lagen stod på samma poäng och att det skulle avgöras på målskillnad, där Mora ändå satt i förarsätet, i kraft av bättre målskillnad. När Mora kvitterade i den 2:a perioden och sedan också tog ledningen, ca 10 minuter senare, samtidigt som Malmö också hade spräckt nollan nere i Malmö arena, ja, då såg det mörkt ut för Timrå. Oskarshamn kvitterade dock ännu en gång och återigen var Timrå bara 1 mål från att klättra upp på samma poäng som Mora. Uppförsbacken blev dock ännu brantare när Malmö gjorde 2-0, samtidigt som Mora, med 2 snabba mål, avgjorde matchen i Oskarshamn. Saken var därmed klar. Mora tog den sista playiffplatsen och Timrå har spelat klart för säsongen.

I och med Asplövens seger över Södertälje tog man tillbaka den där 11:e platsen i tabellen som SSK tog i förra omgången. Det är dock av akademisk betydelse, för båda dessa lagen har spelat klart för säsongen.

Karlskrona fick äntligen en seger. Det var på tiden. Man har stått kvar på de där 82 poängen ganska länge nu, men här blev det klara 6-3 mot Björklöven, en seger som kanske kan vara av stor betydelse för KHK, inte minst rent självförtroendemässigt, nu när man kliver in i Playoffserien.