5:e omgångens kvartsfinaler är spelade och där fick vi de första 2 laget klara för semifinal.

Skellefteå - HV 71 3-1
Brynäs - Färjestad 3-4 SD
Växjö - Luleå 2-0
Frölunda - Linköping 6-2

HV inledde bra mot Skellefteå, men lyckades inte få hål på Markus Svensson. Istället var det hemmalaget som tog ledningen i 2:a perioden och sedan ökade man på till 2-0 och 3-0 kom sedan i den 3:e perioden. HV tog då timeout och Ted Brithén kunde reducera för Jönköpingslaget, som plockade wesslau med 4 minuter kvar att spela, men det hjälpte inte. man kom inte närmre än så och Skellefteå är därmed klara för semifinal.

Också Färjestad är klara för semifinal. Detta efter en svängig match i Läkerol arena, där hemmalaget tog ledningen med 1-0 i den 1:a perioden. Färjestad kvitterade i den 2:a, men bara 44 sekunder senare återtog Brynäs ledningen med 2-1. Färjestad kvitterade dock på nytt och i den 3:e perioden, 2:13 in i densamma, tog man för 1:a gången i matchen ledningen med 3-2. Sedan backade man tillbaka alldeles för tidigt. Man hade händelserna helt under kontroll, men lät Brynäs komma in i matchen igen och när Patrik Lund drog på sig en onödig 2:a, då tog det bara 16 sekunder innan Greg scott kunde kvittera för hemmalaget. Då trodde iaf jag på Brynässeger, men Färjestad lyckades hålla ut perioden ut och i sudden tog det 8:27 innan Patrik Lund fick revansch för sin utvisning och avgjorde matchen, ett mål som tog Färjestad till semifinal, där man kommer att få möta antingen Växjö, Frölunda eller Luleå, beroende på hur det går i de andra 2 kvartsfinalerna.

Växjö, som sitter i förarsätet inför den 6:e omgången, efter att man gjort en helgjuten insats och där Teemu Lassila t.o.m. fick hålla nollan. En mycket stark insats av Växjö, som nu är 1 match ifrån semifinal, i klubbens 1:a SM-slutspel någonsin.

De tidigare 4 matcherna mellan Frölunda och Linköping har varit jämna, 3-2, 2-1, 1-3 och 2-3, men här blev det inte lika jämnt. Frölunda fick en smakstart ooch tog ledningen efter drygt 3 minuters spel. Pär Arlbrandt kvitterade dock för bortalaget i 2:a perioden, innan Frölunda återigen kunde ta ledningen med 2-1. Sedan rann det iväg i 3:e perioden. mathis Olimb gjorde 3-1, Niklas Lasu gjorde 4-1, Oskar Sund reducerade för LHC, men sedan gjorde anton Blidh 5-2 och Max Görtz fastställde slutresultatet, 6-2 till Frölunda.