4:e kvartsfinalomgången är spelad och faktiskt så lever alla 4 serierna ännu. detta efter resultaten nedan:

HV 71 - Skellefteå 2-1 SD
Färjestad - Brynäs 0-2
Luleå - Växjö 5-4
Linköping - Frölunda 2-3

LHC fick en flygande start på matchen. Redan efter 29 sekunder kunde man ta ledningen. Därefter tog Frölunda över mer och mer och inom några minuter hade man vänt matchen till 1-2. Sedan gjorde man 1-3 i 2:a perioden och kontrollerade det hela ganska bra, tills LHC fick in en reducering i 3:e perioden. Då gav man allt, men Frölunda stod emot och kunde genom den här segern återigen vända tillbaka matchserien till hemmaplansfördel. 2-2 i matcher just nu.

Luleå hade 2-0 dryg 2 minuter in i 2:a perioden. då såg Alexander Johansson och Noah welch till att vända matchen och på bara dryga munuten gå upp till 2-2. Cory Murphy gav sedan bortalaget ledningen, men efter en rejäl målvaktstavla av Scott Munroe, som fick chansen mellan stolparna den här kvällen, byttes han ut och Teemu Lassila klev in för att vakta kassen. 3-3 stod det på tavlan då, men Luleå tog ledningen dryga minuten in i 3:e perioden, en ledning som Växjö återigen kvitterade, men sedan kunde Lars Bryggman avgöra med ett 5-4-mål, knappt 9 minuter från slutet och därmed är det också här 2-2 i matcher.

HV hade kniven mot strupen. Vinna eller försvinna var det som gällde för Jönköpingslaget. Man gjorde det bra och tog ledningen i 1:a perioden. Faktum var att man mycket väl kunde ha haft 2-0 också, men Markus svensson stod i vägen för det. Skellefteå var inte heller utan chanser och till slut satt också kvitteringen i nät bakom Wesslau, 3 minuter från slutet. Jag är inte avundssjuk på den vondan som HV-fansen därefter måste ha upplevt i Kinnarp arena. Nästa mål, antingen en 5:e match i Skellefteå, eller så skulle säsongwn vara över. Inget mål föll i 4:e perioden, men efter 12:53 in i 5:e perioden kunde Erik Christensen, till de 6830 åskådarnas stora jubel, avgöra för hemmalaget. Ett mål som blev väldigt omdiskuterat, men som till slut godkändes, något som t.o.m. domarbasen, Peter andersson, medgav var felaktigt efteråt när han fick se bilderna. HV-spelaren slog tydligt bort benen för Svensson, vilket också Skellefteåspelarna ville få det till under match, men så tolkades det inte där och då och målet godkändes.

Brynäs hade också kniven mot strupen. Det var vinna eller försvinna som gällde. Då gick man in och gjorde en helgjuten insat. Starkbaum höll nollan, samtidigt som Pettersson-Wentzell i Färjestadskassen stod för en rejäl tavla, när han skulle få ut pucken bakom mål, men missade den, så att en Brynässpelare, som åkte efter honom, fick tag i den istället, lade fram den till en helt ren Jesper olllas, som enkelt sköt 1-0 för Brynäs. Färjestad hämtade sig sedan aldrig riktigt och även Brynäs reducerade alltså till 3-1 i matcher.