Då är SM-slutspelet igång på riktigt och såhär gick det i de 4 första kvartsfinalerna:

Skellefteå - HV 71 3-1
Brynäs - Färjestad 1-2
Växjö - Luleå 4-0
Frölunda - Linköping 3-2

HV öppnade faktiskt bäst uppe i Skellefteå kraft arena och hade 0-1 efter den 1:a perioden, men sedan kom Skellefteå tillbaka, imponerade inte på något sätt, men kunde ändå segla hem det hela med 3-1 på tavlan.

Brynäs tog ledningen i den 1:a perioden, drygt halvvägs in i densamma, genom Anton Rödin, men sedan spikade Fredrik Pettersson-Wentzell igen. Kvitteringen för Färjestad kom 8:35 in i 2:a perioden, då patrik "Peppe" Lund pangade in ett skott bakom starkbaum i Brynäskassen. Segermålet kom sedan bara 2:35 från slutet, då Joakim Hilding avgjorde för bortalaget. Det blev helt tyst i Läkerol arena.

Växjö är i sitt 1:a SM-slutspel någonsin, och som man har inlett detsamma. Det var aldrig något snack om saken. 4-0 talar sitt tydliga språk, men från början var det 2 Lulåetavlor i 1:a perioden som bäddade för segern. Vid Växjös 1-0 och 2-0 var en Luleåspelare inblandad. Efter det kom man aldrig tillbaka och Växjö har därmed 1-0 i matcher.

Det har också Frölunda. Magnus kahnberg gav hemmalaget ledningen efter drygt 14 minuters spel i den 1:a perioden. Det var en ledning man höll enda in i 3:e perioden. Då vände LHC på steken. Jakub Vrana gjorde 1-1 för bortalaget och strax därefter gjorde Chad Kolarik 1-2 för LHC. Samme Kolarik hade sedan ett jätteläge att utöka till 1-3 och kanske stänga matchen, men han bomade det friläget och istället kunde Joel Lundqvist slå in kvitteringen och bara minuten senare gjorde unge Max Görtz det avgörande 3-2 för Frölunda.