Playoffserien, omgång 4

4:e omgången av Playoffserien är spelad och det närmar sig upploppet. Med nedsanstående resultat ser det ut att handla om 2 lag, men mycket kan ännu hända. Det är 6 poäng kvar att spela om, men såhär gick det i den 4:e omgången:

Karlskrona - Bofors 5-1
Rögle - Mora 3-1

En minst sagt mörk dag för Bofors. Först kom det fram att Daniel Wessner missar iaf resten av Playoffserien och sedan gjorde Karlskrona processen kort med Bofors. Man hade 1-0 efter 1:a perioden, ökade på till 2-0 i 2:a, innan Kristoffer Näslund kunde reducera till 2-1. 3-1 kom dock innan perioden var slut och när Joel Kellman gjorde 4-1 och Martin Janohls 5-1 för KHK, då var matchen definitivt stängd. 3 mycket, mcket viktiga poäng för Karlskrona, särskilt som Rögle också vann, trots att Mora gjorde 0-1 efter drygt 26 minuters spel. Rögle vände dock till 2-1 och när Dennis Everberg sedan slog in 3-1, då var det rullgardin ner för Mora.

dessa resultat gör att vi har följande tabell efter 4 spelade omgångar:

1, Rögle 11p +6
2, Karlsrona 10p +4
3, Bofors 8p -4
4, Mora 5p -5

Mora har 5 poäng. Rögle har 11. Det är 6 poäng upp för Mora. Det är 6 poäng kvar att spela om. Så ja, vi kan nog räkna bort Mora här...

För Bofors del gäller det att först och främst slå Rögle i 5:e omgången. Då går man upp på 11 poäng, samma som Rögle. Troligt är då att Karlskrona sitter i förarsätet inför den sista omgången, om man slår Mora i 5:e omgången. KHK möter sedan Bofors borta i sista omgången, samtidigt som Rögle gästar Mora. En på pappret betydligt lättare uppgift för Rögle, men mycket kan ännu hända, det är som sagt 6 poäng kvar att spela om, men det är viktiga matcher som spelas här nu, minst sagt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0