3:e omgången av kvalserien upp till SHL spelades nu ikväll och det blev bingo för 5:an och 6:an i tabellen, Malmö och västerås. Såhär gick det i kvällens matcher:

Malmö - Örebro 3-2
Västerås - Djurgården 3-1
AIK - Rögle 1-2 str

AIK fyllde inte ens Hovet nu, i säsongens viktigaste skede. Bara drygt 6400 åskådare fanns på plats, när en ganska tillknäppt historia utspelade sig. Det var 2 bra målvakter som höll nollan enda tills det återstod 5:55 av matchen. då kunde Rögle genom Jakob Johansson ta ledningen. Det räckte dock inte för 3 poäng. AIK-klacken vaknade plötsligt till liv och Derek Joslin kunde också kvittera, 4 minuter från slutet. Båda lagen räddade varsin poäng och bonuspoängen tog sedan Rögle, när man avgjorde i den 8:e straffomgången, efter att Emil Molin nätat för rögle i 2:a omgången och Mark Hurtubise sedan kvitterade för AIK i den 3:e och avgörande straffen för tillfället. Rögle kopplade sedan återigen greppet när Jakob Johansson åter gav Rögle ledningen i den 6:e omgången, efte att AIK bränt sina chanser att avgöra i 4:e och 5:e omgången, efter att Rögle missat sina straffar. Micke Nylander såg dock till att straffdramat fortsatte och i den 7:e omgången nätade både Kelsey Tessier och Nylander, varefter samme Tessier klev fram och nätade på nytt i 8:e omgången, då Nylander missade. det blev som en liten battle mellan de båda herrarna och den här gången var Tessier den starkare av de 2 och bonuspoängen gick därmed till Ängelholm.

Rögles värsta rivaler, Malmö, tog ledningen hemma mot Örebro i den 1:a perioden, men Örebro vände på steken i 2:a perioden. i det läget hade man ett järngrepp om den ena SHL-platsen med 9 poäng, där just då Rögle, AIK och Västerås jagade bakom på 4 poäng. Sedan vände Malmö på steken igen. Robin Alvarez kvitterade för hemmalaget och knappt 3 minuter från slutet avgjorde asmme Alvarez. 3 blytunga poäng för Malmö, som därmed seglade upp på 3:e plats i tabellen, på samma poäng som 2:an Rögle.

Bakom båda dessa skuggar nu Västerås, som, inför 4902 åskådare i ABB arena, avgjorde matchen med 2 snabba mål i slutet av 1:a perioden. 1-0 kom efter 18:02 och 2-0 efter 19:54. Djurgården reducerade dock dryga minuten in i 2:a perioden, men det räckte inte. Jonas Fransson växte till den där väggen han har varit så många gånger under säsongen och Västerås kunde istället göra 3-1 och säkra 3 tunga poäng.