Örebro - AIK 3-1
Djurgården - Malmö 3-0
Västerås - Rögle 3-4

Örebro har inte slagit AIK i full tid den här säsongen. Nu gjorde man det. i precis rätt stund, när det behövs som mest. Dock var det inte fullsatt i Behrn arena, som det varit så många gånger under säsongen, men det var inte långt ifrån.

Malmö gjorde det bra till en början på Hovet, men när Djurgården gjorde 1-0, då tog man över matchen helt och kontrollerade det hela ganska bra. Man såg mycket starka ut och publiken bidrog till en enorm inramning. Det är nästan så Leksandspubliken får ge sig där. Grymt av Järnkaminerna och övriga fans på läktarhåll!

Västerås fick en kkatastrofstart hemma i ABB arena. Redan efter 3:42 fick Jonas fransson, som annars har varit som en vägg under säsongen, kapitulera. 3 minuter senare var det dags igen. Ove Molins son, Emil, stänkte in 0-2 bakom Fransson. Västerås reducerade, men med knappt 3 minuter kvar av perioden kom 1-3 och knappa 2 minuter från paus var det 1-4. 2 mycket psykologiska mål för Rögle, något som också skulle bli matchavgörande. Västerås kom nästan ikapp, men det räckte inte hela vägen och de resultaten gör att vi har följande tabell efter 2 spelade omgångar: