Också Kvalserien upp till SHL är nu igång och såhär gick det i 1:a omgången:

AIK - Djurgården 2-1
Malmö - Västerås 3-2 str
Rögle - Örebro 3-4

Enormt viktig bortaseger för Örebro alltså, men det satt långt in. rögle gjorde det väldigt, väldigt bra. Rögle fick precis den drömstart man behövde få. Redan efter 21 sekunder tog man ledningen. Niklas Hansson inledde målskyttet. Brett Sterling kvitterade för Örebro och bara 12 sekunder senare smälde Henrik Löwdahl in 1-2 för bortalaget. Rögle kom dock tillbaka och iinnan perioden var slut hade man både gjort 2-2 och 3-2. En mycket stark period av RBK. Ju längre matchen gick, ju mer tog Örebro dock över. Särskilt i 3:e perioden. där var det nästan bara spel mot 1 mål och segermålet kom också, Jere Sallinen gjorde detsamma och därefter orkade inte Rögle resa sig på nytt. En mycket bra hemmamatch gjorde man dock, även om det inte räckte till poäng.

Omgången hetaste match var ju dock helt klart stockholmsderbyt på Hovet. Det går att diskutera det där med att man har lagt derbymatcherna på Hovet och inte i Globen, som lätt hade blivit fullsatt och det hade blivit ett sjuhelvetes drag där inne, det kan jag lova, men ur säkerhetssynpunkt hade det nog inte fungerat. Nu har man löst det så att AIK har ett derby på Hovet och Djurgården har det andra. Det innebär att igår var det enbart öppet för AIK-supportrar. Inga djurgårdare fanns på plats. Väldigt tråkigt, så klart, då man misar hela grejen med 2 enorma klackar som triggar varandra, men det är nog ändå det bästa alternativet. Det var dock Djurgården som öppnade matchen klart bäst. Det kuggade inte riktigt i för AIK och Mikael Holmkvist kunde också ge bortalaget ledningen, på sin hemmaplan. Lite lustigt det där, men så blir det ju faktiskt. Man såg därefter ut att gå mot 3 poäng, men så fick AIK ett slumpmål kan man nästan säga och därefter vände matchen totalt. Nu var det AIK som dominerade spelet, vann närkamper och hade fått rejält med bränsle i maskineriet. 2-1 kom också och sedan höll man undan hela vägen, till de 8094 åskådarnas stora glädje. 3 mycket viktiga poäng för gnaget.

Malmö såg också ut att gå mot 3 poäng, men mot slutet av matchen tappade man det hela och Västerås kunde både reducera och kvittera fram till 2-2. Sedan drog Malmö det längsta strået i straffläggningen, när Joey tenute, vem annars, avgjorde. Trots 2 poäng kändes det nog som 1 förlorad poäng för Malmölaget, som hade det som i en liten ask.

De här resultaten gör att vi har en tabell som ser ut såhär efter 1 spelad omgång: