Kvalserien till Allsvenskan, omgång 4

Också kvalserien till Allsvenskan spelades nu ikväll. Där var det 4:e omgången och vi kan redan nu ha ett lag nästan klart för Allsvenskan. Vita hästen fullkomligt krossar allt såhär långt. Man har varit med i racet i flera år nu, var t.o.m. riktigt nära för några år sedan, men har aldrig räckt hela vägen. Nu är man på väldigt god väg att göra det. Ärligt talat kan jag inte se vad som ska stoppa Hästen i denna kvalserien. Man har, efter 4 spelade omgångar, 7 poäng ner till 3:an, som är Tingsryd. 7 poäng! 1-2 segrar till så är saken nästan klar.

såhär gick det ikväll:

Piteå - Kallinge 2-5
Vita hästen - Björklöven 3-2
Tingsryd - Troja 3-4

Mycket folk i Nelson garden arena, 2802 åskådare. De fick se Troja ta ledningen i 1:a perioden och utöka densamma i 2:a perioden. 0-2 efter 40 minuter stod det på tavlan, men sedan kom hemmalaget igång och gjorde 3 raka mål inom loppet av 12 minuter. Vips hade man vänt matchen och såg ut att vara på väg mot 3 tunga poäng. Det återstod inte ens 4 minuter att spela. Då satsade troja allt, plockade bengtsberg, och med 51 sekunder kvar kom kvitteringen. Bengtsberg var tillbaka i kassen, men trots 5 mot 5 kunde man ändå fullborda en succe, eller katastrof om man är Tingsrydsanhängare, när Istvan bartalis gjorde 3-4 med 30 sekunder kvar att spela. Vilken vändning! Wow!

den vändningen tackar i nuläget Piteå för, som i och med det behåller sin 2:a plats i tabellen, trots den lite oväntade förlusten hemma mot Kallinge. Den trodde jag verkligen att man skulle ta, men icke. Kallinge var hetare den här kvällen och är nu med i racet på allvar igen. Man är bara 3 poäng bakom Piteå och precis som i kvalserien upp till SHL är det oerhört jämt här. 5 lag inom 3 poäng. det är bara Vita hästen som har stuckit iväg och det är ganska rejält också. 4263 åskådare fanns på plats i Himelstalundshallen när Björklöven kom på besök. Majoriteten av dem var Hästenanhängare och man fick se hemmalaget ta ledningen i den 1:a perioden. löven kvitterade dock, dryga 4 minuter in i 3:e perioden, men Hästen bet ifrån på nytt. 2-1 kom i powerplay, men Löven gav inte upp och Tommy Warg kunde kvittera, också det i powerplay. Hemmalaget var dock det hetare laget den här kvällen och när Björklöven såg ut att sno med sig viktiga bortapoäng från Norrköping, då klev Christoffer Björklund fram och avgjorde med ett 3-2-mål, 21 sekunder från slutet. Som sagt, det gäller att ha skicklighet, men också en del tur och marginaler på rätt sida för att ta steget upp i en kvalserie. Det hade Hästen verkligen ikväll och det där efterlängtade Allsvenska kontraktet är nu inte alls långt bort, för såhär ser tabellen ut efter 4 spelade omgångar: