Kvalserien till Allsvenskan, omgång 3

3 omgångar av kvalserien upp till Hockeyallsvenskan är spelade och såhär gick det i den 3:e omgången:

troja - Piteå 2-5
Kallinge - Vita hästen 1-3
Björklöven - tingsryd 3-4 SD

Björklöven öppnade bra mot Tingsryd och gjorde 1-0 efter drygt 14 minuters spel. 2-0 kom knappt 3 minuter från paus. Sedan drog man på sig en onödig utvisning för puck out och Tingsryd kunde reducera med 19:59 på klockan. 30 sekunder in i 3:e perioden kunde dock Jesper Törnberg utöka ledningen för hemmalaget. Tingsryd kom dock tillbaka och gjorde både 3-2 och 3-3. Slutet av matchen blev därför het och väldigt spännande, men inget av lagen lyckades få hål på det andra och matchen gick till förlängning. Där åkte Tingsryd på ett lagstraff för för många spelare på isen. Björklöven lyckades inte utnytja det läget och istället kunde Tingsryd avgöra strax efter att man blivit fulltaliga. 2 mycket viktiga poäng för TAIF.

Hästen tog ytterligare 3 poäng och är med stormsteg på väg mot Allsvenskan. Man har bombat in 18 mål på de här 3 matcherna och med det är man i särklass det mest målfarliga laget i serien. Kallinge stod dock emot bra till en början, men man orkade inte hela vägen och det blev inga poäng här heller för Kallinge, som nog, till skillnad från Hästen, börjar se tåget gå här.

Piteå har gjort succe under sin Smålandstrip. Först 3 poäng genom 1-2 mot Tingsryd och nu 3 poäng genom klara 2-5 mot troja. 6/6 poäng och en målskillnad på 7-3 får väl anses som mer än godkänt för Piteå, som i högsta grad är med och slåss om de där 2 platserna efte 3 spelade omgångar, då vi har en tabell som ser ut såhär:

1, Vita hästen 9p +10
2, Piteå 6p -1
3, Tingsryd 5p +4
4, Björklöven 5p 0
5, Troja 2p -5
6, Kallinge 0p -8

Också här är det jämnt, precis som i kvalserien upp till SHL. Det är väl bara Kallinge som börjar se tåget gå. Också Troja ligger lite illa till. Vinner man inte nästa match mot Tingsryd, samtidigt som Piteå slår Kallinge och Hästen slår Björklöven, då ser det inte bra ut för Troja. Jag tror dock Löven kan ha en bra chans mot Hästen. I sådant fall är det faktiskt bäddat flr att Piteå kan leda serien efter 4 spelade omgångar, för jag tror man slår Kallinge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0