Kvalserien till Allsvenskan, omgång 2

2:a omgången av Kvalserien till Hockeyallsvenskan är färdigspelad och efter 2 omgångar och 1/5 av serien är det Vita hästen och Björklöven som har de 2 platserna till Allsvenskan. detta efter följande resultat:

Björklöven - Kallinge 4-2
Vita hästen - Troja 8-5
Tingsryd - Piteå 1-2

Kallinge hängde med Björklöven ganska bra, ganska länge, även om det var hemmalaget som förde matchen. Man hade både 1-0 och 2-1 och när man sedan gjorde 3-1 kunde matchen ha dött, men Kallinge och Henrik Nilsson gav matchen nytt liv när reduceringen fram till 3-2 kom med knappt 5 minuter kvar att spela. Björklöven stängde dock matchen ganska fort, när william Quisst gjorde 4-2. 3 viktiga poäng till Löven alltså.

Vita hästen gjorde det ruskigt bra hemma mot Troja. 8 mål. Bara det är bra, men 8 mål mot ett Allsvenskt lag, det är riktigt bra. Tror Hästen blir livsfarliga i denna serien, om man orkar hålla den här formen. Man tog en tidig ledning i denna matchen, men Troja lyckades kvittera. Hästen hade dock ledningen med 2-1 efter den 1:a perioden och i den 2:a ökade man på till både 3-1 och 4-1 innan halva matchen var spelad. troja tog timeout och fick utdelning. 4-2 kom bara minuter senare. Hästen svarade dock med ett 5-2-mål ganska snabbt. 5-3 stod det efter 2 spelade perioder och när Ziga Pavlin gjorde 5-4, bara 38 sekunder in i 3:e perioden, då såg det ut att bli riktig fight igen. Återigen kom Hästens reducering dock bara minuter senare och man hade återigen en tvåmålsledning. Den förvaltade man väl, även om Troja kröp närmre på nytt. Vita hästen höll undan och Henrik Thegel satte spiken i kistan med 8-5 i öppen kasse, 1:10 från slutet.

Piteå tog lite av en skrällseger nere i Småland. Inte alls bra för Tingsryd. Att förlora hemma är aldrig bra i en sådan här serie. Piteå hade faktiskt 0-2 innan Tingsryd kunde reducera, men närmre än så kom man inte, Linus Styrman gjorde det riktigt bra i Piteåkassen och bortalaget tog 3 viktiga och tunga poäng, vilket gör att vi har följande tabell efter 2 spelade omgångar:

1, Vita hästen 6p +8
2, Björklöven 4p +1
3, Tingsryd 3p +3
4, Piteå 3p -4
5, Troja 2p -2
6, Kallinge 0p -6

Hästen har vräkt in 15 mål på 2 matcher! Det är 6 fler än Troja, som har gjort näst flest, trots att man ligger där man gör. Man har nämligen släppt in flest mål också, 11st. Det att jämföra med Tingsryds 3.