Då var kvalserien till Hockeyallsvenskan igång och såhär gick det i 1:a omgången:

Kallinge - Tingsryd 1-5
Troja - Björklöven 4-3 str
Piteå - Vita hästen 2-7

Övertygande av Tingsryd och Hästen alltså. 2 bortasegrar som kan bli mycket värdefulla i slutänden. Tingsryd gjorde 0-1, drygt 2 minuter från paus i 1:a. Det ökade man på till både 0-2 och 0-3 5 minuter in i 3:e perioden. Det hämtade sig aldrig Kallinge ifrån och Tingsryd, som uttalat har sagt att man inte vill gå upp i år, är just nu på en Allsvensk plats, tillsammans med Vita hästen, som körde över Piteå uppe i LF arena. Hästen tog ledninen och i 2:a perioden gjorde man 0-4 och ledde med klara 1-6 efter densamma. Där var matchen stängd och 3 viktiga poäng för Hästen.

Troja förde hela matchen mot Björklöven och hade både 1-0, 2-1 och 3-2, men Lövens kvittering fram till 3-3 kom drygt halvvägs in i sista perioden occh det målet innebar att troja "bara" fick med sig 2 poäng.