Vilken match i Ljungby!

Vilken match det var i Ljungby igår. Timrå såg ut att ha ett järngrepp när man gjorde 0-3 i inledningen av 2:a perioden, men då vände allt. På 7 minuter gjorde Troja 4 mål och hade vänt matchen till 4-3. Man gjorde också 5-3 innan perioden var slut. Då såg läget istället tungt ut för Timrå, men man kom tillbaka. Andree Hult gjorde 2 snabba mål i 3:e perioden och vips så var det 5-5 på tavlan. Troja återtog dock ledningen, men bara minuten senare var det kvitterat igen. 6-6 slutade matchen efter ordinarie matchtid. Troja kunde sedan välförtjänt ta hem bonuspoängen.

Såhär gick det i omgångens matcher:

Västerås - Södertälje 4-3
Oskarshamn - Almtuna 2-3 str
Rögle - Björklöven 4-1
Asplöven - Djurgården 1-0 SD
Malmö - Mora 2-0
Karlskrona - Bofors 1-2
Troja - Timrå 7-6 str

Bofors vinner toppmötet i Telenor arena. Eftersom att både Västerås och Malmö också vann så har vi nu tabelläget att Bofors toppar tabellen på 73 poäng. Västerås har 72, Karlskrona 71 och Malmö 70 poäng. 4 lag inom 3 poäng alltså. Häftigt. Snacka om att varje match blir viktig nu framöver och inte minst de interna matcherna, som mycket väl kan komma att avgöra allting. Vid ett sådant läge så har Karlskroba tyvärr det sämsta utgångsläget. Man möter alla 3 lagen borta och KHK:s bortastatistik har som bekant inte varit den bästa under den här säsongen. Man har tidigare förlorat mot alla 3 lagen på bortais.

Björklöven förlorar igen. Borta mot Rögle är väl iofs ingen big deal, men snart är man sist i tabellen. Troja knaprade ju in 2 poäng i och med 7-6-segern över Timrå och man är nu bara 2 poäng bakom Löven, som dock har 2 matcher mindre spelade.

Asplöven tog tunga poäng mot Djurgården, i en match som spelades i Coop Norrbotten arena och som drog nästan 4000 åskådare. Jonas Berglund avgjorde för AHC, knappa minuten in i förlängningen. En mycket välförtjänt seger, då Asplöven var det klart bättre laget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0