Tätt i toppen av Allsvenskan

Västerås vann. Karlskrona vann. Bofors vann på straffar. Det gjorde att Västerås var serieledare ett tag, men när Bofors tog ännu 1 poäng på strafarna, då seglade man förbi igen och är fortfarande serieledare, på samma poäng som västerås. Karlskrona är 1 poäng bakom och så följer Malmö, som inte spelade i fredags, 4 poäng bakom. Jämnare än jämnt med andra ord.

Såhär gick det i fredagens matcher:
Almtuna - Västerås 1-2
Björklöven - Karlskrona 1-4
Bofors - Troja 5-4 str
Mora - Oskarshamn 0-2
Södertälje - Asplöven 7-2

Inte bra för Troja och Björklöven att SSK körde över Asplöven med klara 7-2. Troja fortsätter dock att knapra poäng och är nu bara 1 poäng bakom Löven. SSK drog trots det ifrån och det är nu 5 poäng upp till säker mark. Trojas match mot Djurgården och Björklövens match mot Malmö idag blir därför väldigt viktiga för de båda bottengängen, samtidigt som Malmö så klart vill haka på de 3 i topen och Djurgården vill ta det sista halmstrået att kunna knipa en direktplats de med.

Otroligt viktiga matcher nu alltså och det är det här som är så kul med hockey. Dessa stenhårda och superviktiga matcherna som betyder så mycket och där så mycket står på spel. så kommer det vara hela vägen in tills seriernas avslutning och kvalserien/SM-slutspelet är avgjort. Det är lite av årets höjdpunkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0