Platt fall i Karlstad...

Leksand gästade Karlstad och Färjestad för sista gången den här säsongen.

Färjestad inledde matchen bäst, även om det var ganska avslaget till en början. Leksand hade ett powerplay tidigt i perioden, men det var riktigt dåligt och man fick inte ut något alls av det. Istället var det hemmalaget som öste på och Magnus Nygren kunde ge hemmalaget ledningen efter knappt halva perioden, en puck som Gistedt, som vaktade nätmaskorna den här kvällen, var chanslös på.

Bara sekunder senare, närmare bestämt 21 sekunder, utökade Pontus Åberg ledningen till 2-0, till hemmapublikens stora jubel.

Efter den hemska minuten tog Färjestad över ännu mer rent spelmässigt. Det var Färjestad för hela slanten, Leksand hade ingenting. några halvchanser skapade man, men inga problem för Pettersson-Wentzell i FBK-kassen.

2:A perioden började tyvärr inte mycket bättre för de blåvita. Färjestad fortsatte att styra och ställa. Leksands defensiv var under all kritik och efter 7 minuters spel utökade man till 3-0. 17 sekunder senare var det 4-0, ett mål som mam dock ringde på och som dömdes bort.

Färjestad fortsatte dock att ha ett tungt, tungt övertag. Inte bara av egen kraft, även om man hade lekstuga, för Leksands defensiv fortsatte att vara under all kritik. Ruskigt, ruskigt svagt och dåligt får man säga. Inte minst när Hersley, av alla, och Svedberg drällde med pucken och Färjestad kunde stänga matchen totalt efter knappt halva matchen, 4-0.

Därefter kontrollerade man det hela på ett bra sätt. Leksand kom inte till några farligheter alls och Färjestad gick till pausvila med trygga 4-0 på tavlan.

3:e perioden spekades mest bara av. Färjestad hade dragit ner på tempot rejält och leksingarna såg redan ut att ha fokys på Örebromatchen imorgon. Man fick dock ett jätteläge, när Tobbe Forsberg i princip hade öppet mål, men inte ens då lyckades man spräcka nollan och matchen slutade därmed 4-0.

Andra matchen i rad som man inte gör mål. Här var det defensiven och målvaktsspelet som inte höll. Gistedt hade viserligen inte jättemycket att göra på målen, så i huvudsak var det väl backarna som inte alls höll måttet. Man lyckades inte alls ta sig ur svackan efter 2 snabba mål i mitten av 1:a perioden och när det kom ytterligare 2 snabba mål i mittenakten, ja, då var det rullgardinen ner för de blåvita.

I de övriga matcherna gick det såhär:
Luleå - Brynäs 3-1
AIK - Skellefteå 1-4
Örebro -Växjö 3-6
Modo - HV 71 5-1
Linköping - Frölunda 3-5

AIK och Örebro förlorade igen. I Behrn arena var det inte ens fullsatt, vilket är värt att notera, för det har inte hänt många gånger den här säsongen. Oftast är det fullsatt, 5200 åskådare, men inte den här gången och Växjö fortätter att övertyga.

I och med Modos seger och LHC och HV:s förluster så ökar glappet mellan lagen. LHC fick en katastrofal start med 0-3 redan efter 5 minuters spel. Tarkki skadade sig, men jag vet inte om han fortsatte en stund till ändå, innan Engstrand byttes in. Då var skadan dock redan skedd och LHC repade sig aldrig helt.