Chockstarten knäckte Brynäs

Starten i dergbyt mot Brynäs blev avgörande för hela matchen. Det och en på nytt storspelande Oscar Alsenfelt.

Brynäs dominerade matchinledningen totalt. Leksingarna fick inte tag i pucken. Inte förrän efter drygt 4 minuters spel kunde Pär Edblom spräcka Johan Holmkvists nolla, på matchens 1:a skott i matchen.

Brynäs fortsatte att dominera spelet, men det var Leksand som gjorde mål. Tobbe Forsberg gjorde 0-2, på matchens 2:a skott. Det var också ställningen efter den 1:a perioden.

I den 2:a perioden kom Leksand in i matchen litegrann och skapade flera vassa chanser. 0-3 var nära flera gånger, men istället kunde Brynäs göra 1-2 efter drygt halva matchen, vilket också var resultatet efter 40 spelade minuter.

3:e perioden innebar i stort sett en enda lång press från Brynäs håll. Man skapade chan på chans och var klart bättre än Leksand, men Alsenfelt stod i vägen och man fick inte in någon reducering. Inte ens när Johan Harju kom fri med några minuter kvar att spela. Alsenfelt höll tätt och Leksand kunde bärga ytterligare 3 sköna poäng och därmed kliva upp på lika många poäng som just Brynäs och Färjestad i tabellen, 64 till antalet.

Såhär slutade de andra matcherna:
Linköping - Skellefteå 2-4
Modo - Växjö 1-3
Örebro - Luleå 3-0
Färjestad - HV 71 3-4 SD
Frölunda - AIK 4-1

Skellefteå fick återigen vinna. det var ett tag sedan nu och det såg mörkt ut även mot LHC, som gjorde både 1-0 och 2-0 tidigt i den 1:a perioden. Sedan spikade Markus Svensson igen och Skellefteå kunde, genom 3 snabba mål i 2:a perioden, vända matchen. 2 av dessa såg ganska billiga ut och Tarkki borde kanske ha tagit något av dem. Man satte sedan 2-4 i öppen kasse och segern var ett faktum.

Omgångens skräll måste dock tillskrivas Örebro. Man griper verkligen sista halmstrået och tar 3 poäng mot starka Luleå. Man nollar dessutom Luleå. Starkt jobbat av ÖHK, som trots det är 10 poäng bakom hV. Chansen finns dock fortfarande, men för AIK:s del är det nog kört. Bättre att blicka framåt mot den stundande kvalserien. 15 poäng på 13 matcher ska man inte ta in om det inte händer något under...

Modo trodde att man hade kvitterat mot Växjö i den 3:e perioden. Man såg klart och tydligt att pucken var i mål, men domarna dömde, till publikens och spelarnas vansinne, inget mål och Växjö kunde istället avgöra matchen med 1-3.