Snabbtitt på Hockeyettan

Det drar ihop sig i Hockeyettan, som jag förövrigt tycker är ett snnyggare och mer proffsigt namn på ligan än Div. 1. Här tänkte jag i vilket fall ge er en kort summering av hur det ser ut i de 4 olika serierna.

I Norra serien återstår det 4 omgångar, 12 poäng.
Sundsvall har varit suveräner under hösten och vunnit 15/18 matcher och har en målskillnad på hela 76:32 (+44), på 18 matcher! Man är klara för Allettan med sina 49 poäng.
Piteå på 2:a plats är också klara. Man har just 12 poäng ner till Örnsköldsvik på 5:e plats, men Piteå har enormt mycket bättre målskillnad än Örnsköldsvik, så det ska inte vara någon fara.
Kalix ligger också väldigt bra till för att nå Allettan. Man är 10 poäng före Örnsköldsvik, så det känns väl ganska klart där med.
Sedan får Östersund, Örnsköldsvik och Kiruna slåss om den 4:e platsen. Östersund har 1 match mer spelad än de övriga, men skulle ändå vara 4 resp. 9 poäng före Örnsköldsvik och Kiruna om båda dessa skulle vinna sin 19:e match. Så det är ändå fördel Östersund där.

I Västra serien återstår det bara 2 omgånhar, 6 poäng.
De 4 Allettanplatserna är redan klara, men imbördes ordning på de 4 lagen är inte klara. Just nu toppar Västervik serien med 46 poäng. Vimmerby är 2:a på 45 och sedan följer Skövde och Tranås på 44. 4 lag inom 2 poäng alltså. Det är inte ofta det är så jämnt i Hockeyettan.
Bakom Tranås är Mariestad 11 poäng bakom på 5:e plats, så de och alla lag där bakom får sikta in sig på Fortsättningsserien till våren, för att den vägen försöka ta en playoffplats, vilket vi flera gånger har sett inte är någon omöjlighet...

I Östra serien återstår det också 2 omgångar, 6 poäng att spela om.
Huddinge är både klara för Allettan och klara seriesegrare med sina 48 poäng. Visby jagar närmast bakom med 41 pinnar.
Hudiksvall är 3:a med 40 poäng och Wings är 4:a med 36 poäng. Sedan jagar Väsby på 34 och Åker/Strängnäs med 32. Det är dessa 3 lag det kommer stå mellan och som vi ser är det en liten fördel för Wings, men Väsby är inte borträknade på något sätt. I näst sista omgången möter man dock Huddinge, som visserligen är klara och därför kanske inte ger 100% i den matchen. Det skulle i så fall vara Väsbys räddning. Wings har på pappret en betydligt lättare match, när man ställs mot Värmdö, som ligger sist i tabellen på 12:e plats och har skrapat ihop 14 poäng. Vinner Wings där har man ett riktigt guldläge inför sista omgången. Så ja, jag skulle nog sätta mina slantar på att Wings håller undan där på 4:e plats.

Slutligen har vi Södra serien, där det också återstår 2 omgångar, 6 poäng att spela om.
Kristianstad toppar just nu serien och är nästan klara seriesegrare. Bara Pantern kan utmana. Man är 5 poäng bakom, så självjlart ska det till mycket om man ska göra det. Pantern har dock gjort en strålande höst. Man har ju under flera säsonger huserat i de nedre regionerna av Div. 1. Tror t.o.m. att man fick kvala sig kvar förra säsongen. Nu är man klara för Allettan. Grymt jobbat av IKP!
Naturligtvis är då också Kristianstad klara för Allettan. Det är också Tingsryd och Troja, som båda är 7 poäng före Nybro på 5:e plats. Nybro, som jag annars tycker också har gjort det riktigt bra under hösten, men det räckte inte hela vägen till Allettan. Som vi dock redan vet kan det ju vara en fördel att inte ta sig dit, om man är ett lite sämre lag på pappret, för att istället krångla sig vidare till playoff via Fortsättningsserien. Når man playoff den vägen blir dock glappet från det motstånd man mötte i Fortsättningsserien till playoffmotståndet betydligt större än om man hade spelat Allettan. så det går att dra både positiva och negativa aspekter av det där.

Sammanfattningsvis kan vi alltå konstatera att Hockeyettan Västra och Södra är avgjorda, medan det finns viss spänning kvar i Östra och Norra serierna. Min gissning är dock att Östersund tar den sista platsen i Norra serien och att Wings håller undan för Väsby i Östra serien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0