Högberg duebuteade i IKO

Gasper Kroselj blev ju skadad för Oskarshamn senast och därför har man nu lånat in LHC:s Markus Högberg. Han gjorde debut redan nu idag mot Vita hästen och han höll länge nollan. IKO ledde nämligen med hela 0-3 efter 2 perioder och utökade sedan till 0-4 på straff i den 3:e. Trots det blev det spännande, för Hästen reducerade med knappt 12 minuter kvar att spela och sedan satt 2-4 i nät i spel 5 mot 3, med knappt 2 minuter kvar. Med 35 sekunder kvar satt även 3-4 i nät och det blev rejäl spänning där mot slutet, men IKO höll undan och tog 3 blytunga poäng i bottenstriden.

I övrigt gick det såhär:
Malmö - Timrå 4-2
AIK - Mora 3-0
Bofors - Karlskrona 4-1
Asplöven - Björklöven 4-5 SD
Södertälje - Almtuna 1-3

Malmö gjorde en bra period mot Timrå. Det räckte. Man gjorde 3-0 i den 1:a perioden och höll sedan undan, även om Timrå definitivt inte gav upp. Ännu en förlust blev det dock och nu är man 4 poäng bakom Oskarshamn och 6 poäng från säker mark, där både Björklöven, AIK, Asplöven och Södertälje har 44 pinnar. Snacka om jämnt...

AIK fixade nämligen också 3 poäng hemma mot Mora, efter att ha gjort en bra period. Den 2:a. Där gjorde man 3-0 och stängde matchen. Skönt för Robin Rahm att hålla nollan också. Mora tappar därmed mark i tabellen. Man har visserligen samma poäng som Karlskrona, som fortfarande är 2:a, trots förlussten mot Bofors, men både Rögle och Västerås kan passera moringarna vid seger i sina restmatcher. Det innebär att de allrså också kan passera KHK. Karlskrona, som återigen hamnade i en sådan där svacka i en match. En svacka då man släpper in många mål på kort tid. Här släppte man 3 mål på ungefär 6 minuter. Det avgjorde matchen till BIK:s fördel och ,man plockade därmed 3 viktiga poäng i kampen om slutspelsserieplatserna, en plats som man just nu har ganska säkert. Man är nämligen 7 poäng före SSK, som ligger närmst utanför, med sina 44 poäng, samma som alla lag där utanför har, lag 9-12 har alla 44 poäng...

Asplöven såg ut att ha ett järngrepp om bladderbyt, men Björklöven ville annat. Man hade 4-1 drygt halvvägs in i matchen, men i 3:e perioden gjorde först Lucas Sandström 4-2, sedan Henrik Nyberg 4-3 och så Emil Lundberg 4-4, efter att Asplöve bytt målvakt. Ut med Samuel Ward, in med Sebastian Idoff. Med 6 sekunder kvar av sudden kunde sedan Lucas Sandström avgöra med sitt 4-5-mål. Snygg vändning av björklöven.